Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

New publication from Ivar Bleiklie and Svein Michelsen in Higher Education.
Byfjellene i Bergen, og spesielt Fløyen, er egentlig en park med over 12 ulike bartrær plantet langs turstiene.
Nettverk for organisasjonsforskning i Norge sin ærespris vart under NEON-dagane i Sogndal 20-21 nov. tildelt professor emeritus Torodd Strand.
Kinas kommunistparti har valgt ny ledelse. Sampolstipendiat Hans Jørgen Gåsemyr har skrevet kronikk i Bergens Tidende om tiårets viktigste uke i kinesisk politikk.
Europa gripes av økonomisk krise og EU opplever motvind. I en slik situasjon er det viktigere enn noen gang å ha kunnskaper om våre europeiske naboland og om EU.
-Ikke nødvendig å gjøre det samme, men stå likestilte
Transatlantic Science Week ble arrangert i Houston, Texas 12.-16. november 2012
-Nyere familiepolitikk viser ingen eller negativ effekt på likestilling
Vinner av essaykonkurranse hevder at markedsøkonomi og et kommersielt samfunn er viktigere for tillit mellom folk enn velferdsstaten
-Nyere familiepolitikk viser ingen eller negativ effekt på likestilling
Sampol har intervjuet Hilmar Mjelde om hans innsats som USA-ekspert i forbindelse med valget. Han vektlegger tydelig formidling og at han skal være forståelig for seerne.
Regjeringen setter ned en arbeidsgruppe som skal analysere utfordringene i norsk politi. Blandt medlemmene i denne gruppen er professor Anne Lise Fimreite.
New article in Public Organization Review by Dag Arne Christensen, Tom Christensen, Per Lægreid and Tor Midtbø.
Har du tenkt å ta delar graden din i utlandet? Her kjem litt inspirasjon frå geografistudentar som er på utveksling dette semesteret.
Lovutvalg skal se på hvordan prinsippet om god handelskikk og hensynet til forbrukerne best kan ivaretas i dagligvaresektoren.
Ved Institutt for sosialantropologi er det ledig en stilling som førsteamanuensis.
At the Department there is a position available as Associate Professor.