Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

New publication from Ivar Bleiklie and Svein Michelsen in Higher Education.
Byfjellene i Bergen, og spesielt Fløyen, er egentlig en park med over 12 ulike bartrær plantet langs turstiene.
Tirsdag 15. januar blir det arrangert Internasjonal dag ved SV-fakultetet. Dette er en del av UiB sin Internasjonale uke 14.- 18. januar 2013. Vårt fokus denne dagen er rettet mot studenter på alle våre studieprogram som ønsker å dra på utveksling til utlandet. Vi oppfordrer alle studenter til å benytte denne muligheten. Husk at søknadsfristen for utreise er 1. februar! Programmet vil være klart... Les mer
Nettverk for organisasjonsforskning i Norge sin ærespris vart under NEON-dagane i Sogndal 20-21 nov. tildelt professor emeritus Torodd Strand.
Professor Ivar Bleiklie medforfattar på kapittel i ny bok.
Kinas kommunistparti har valgt ny ledelse. Sampolstipendiat Hans Jørgen Gåsemyr har skrevet kronikk i Bergens Tidende om tiårets viktigste uke i kinesisk politikk.
Europa gripes av økonomisk krise og EU opplever motvind. I en slik situasjon er det viktigere enn noen gang å ha kunnskaper om våre europeiske naboland og om EU.
-Ikke nødvendig å gjøre det samme, men stå likestilte
Transatlantic Science Week ble arrangert i Houston, Texas 12.-16. november 2012
-Nyere familiepolitikk viser ingen eller negativ effekt på likestilling
Vinner av essaykonkurranse hevder at markedsøkonomi og et kommersielt samfunn er viktigere for tillit mellom folk enn velferdsstaten
Innleiararar er professor Jørn Jacobsen og førsteamnuensis Linda Gröning
-Nyere familiepolitikk viser ingen eller negativ effekt på likestilling
Sampol har intervjuet Hilmar Mjelde om hans innsats som USA-ekspert i forbindelse med valget. Han vektlegger tydelig formidling og at han skal være forståelig for seerne.
Regjeringen setter ned en arbeidsgruppe som skal analysere utfordringene i norsk politi. Blandt medlemmene i denne gruppen er professor Anne Lise Fimreite.
New article in Public Organization Review by Dag Arne Christensen, Tom Christensen, Per Lægreid and Tor Midtbø.
Har du tenkt å ta delar graden din i utlandet? Her kjem litt inspirasjon frå geografistudentar som er på utveksling dette semesteret.