Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

Under den 24. årlige verdenskongressen for filosofi ble Skirbrekk av kinesiske universitet valgt ut som en av 24 ledende nåtidige filosofer .
Åpent seminar med professor Jack Halberstam fra Columbia University.
Har du lyst til å bidra til et forskningsprosjekt ved Universitetet i Bergen (UiB) (og i tillegg få et gavekort på Colonialen)?
– Norsk militæraktivitet og utenlandsk militæraktivitet i Norge under den kalde krigen har havnet i skyggen av andre verdenskrig, sier Sondre B. Hvam ved Jærmuseet. Han tok forskerkurs for museumsansatte ved UiB og har siden fått publisert tre vitenskapelige artikler om temaet.
Senter for kvinne- og kjønnsforskning inviterer til diskusjon av noen av Gilroys tekster.
RECIPES undersøker hvordan 'føre-var' prinsippet kan brukes slik at innovasjon ikke går på bekostning av helse og sikkerhet for personer og miljø i EU.
Professor Rex Seán O’Fahey gikk bort 9. april 2019.
Forskergruppen i logikk og NFR-prosjektet `Anti-Exceptionalism About Logic' organiserte konferansen The Normativity of Logic, 14.-16. juni 2017 (UiB).
Forskergruppen i logikk besøkte Pavia og forskningssenteret UISS. Sammen med UISS og Universitetet i Bologna organiserte vi en workshop i logikkens filosofi, især pluralisme og anti-eksepsjonalisme.
Akademikere, kunstnere og designere møtes i forbindelse med en to-dagers workshop for å jobbe med en antologi som skal hete "Future Histories of Machine Vision".
Problemstillingar knytt til kjønn og seksualitet er ein nøkkel til å forstå menneske, samfunn og kultur. Det blir òg stadig viktigare med kunnskap om mangfald og ulikheit i vår globaliserte samtid. Lurer du på kva du skal studere til hausten? Les meir om våre tilbod og søk innan 15. april.
Dette og flere andre spørsmål knyttet til libanesiske migranter var temaet for Ghassan Hages besøk i Bergen.
Professor Ghassan Hage snakker om "å vente" (waiting) som en analytisk kategori i migrasjonsstudier.
The international research conference Narratives in the Criminal Process took place at the University of Bergen on Friday 30 November and Saturday 1 December 2018. More than 50 scholars, researchers and students attended 28 presentations of papers on various subjects in the interdisciplinary field of law, humanities, media and social sciences.
Soledad Marambio explores issues related to ageing in the Chilean newspaper La Segunda.
12. mars 2019 disputerte doktorgradsstipendiat Henrik Berg ved Senter for vitenskapsteori.