Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

Hvordan kan forskningen din bidra til å løse globale utfordringer? Hvordan utvikler, driver og formidler du forskning for å stimulere til sosial endring?
En av Ingunn Lundes fremtidsplaner er å etablere en egen formidlingsfestival for studenter. Nå blir hun merittert for arbeidet hun gjør med undervisningskvaliteten ved fakultetet.
Til våren tilbys emnet "Det antikke Hellas' historie" på nytt. Emnet har tidligere vært en flott og lærerik opplevelse for både lærere og studenter. – Og for hvert nytt semester utvikler vi emnet videre, sier emneansvarlig Ingvar Mæhle.
Sir Peter Gluckman er utnevnt til ny æresdoktor ved UiB. I den forbindelse holdt han forelesningen «Science in a global perspective – challenges ahead», der han pekte på ulike utfordringer samfunnet og vitenskapen står overfor.
Ines Prodöhl, appointed Associate Professor in history, focuses on economy, agriculture and industry in her research and teaching.
Har du tenkt på at ordet "fremmedspråk" kan deles inn i tre?
Prosjektet "Research Integrity in Norway" (RINO) har levert sin sluttrapport. Hva sier den om forskningsetiske praksiser i Norge?
Helge Høibraaten is Founder & CEO of Vimond Solutions AS. Thanks to his historical studies at UiB, he has learned to recognize how technology can disrupt a sector and ride the change toward success. Now he has a few tips to share with those wanting to start their own company.
– Jeg blir aldri lei av å studere håndskrifter fra middelalderen. Selv om mitt kildemateriale er norsk, er det samtidig grunnleggende internasjonalt. Det gir forskningen et bredere perspektiv og tvinger frem et internasjonalt samarbeid.
Det humanistiske fakultet er sterkt involvert i årets Forskningsdager, der «miljø» er hovedtema. Språk, vitenskap, apokalypse, middelalder, årstider, maskinsyn, litterære erfaringer – temaene er mange og mangfoldige.
SVTs forskere på prosjektet CALENDARS stiller med stand om Bergens årstider og primstaven på årets Forskningstorg.
I andre etasje, ved passasjen til Sydneshaugen skole, er det hengt opp tre plakatar med Holberg-motiv.
We are busy planning the Digital Narrative Network conference on 21st and 22nd November with an exhibition in the same week at the Faculty of Fine Art, Music and Design, featuring a keynote from N. Katherine Hayles and other special guests, alongside presentations of research from multiple faculties at UiB.
Hartmut Koenitz presented his lecture: 'Representation of Complexity – Interactive Digital Narratives Enabling Discourse for the 21st Century' organised by the Digital Narrative Network at the University of Bergen on September 12th 2019.
MAGIC-prosjektet har laget en serie med 2-minutters lange tegneseriersnutter som presenterer ubehagelig kunnskap. Se de her!
Høstens møteserie er godt i gang!
Det to dager lange seminaret "Digital Approaches to Transcribing and Analysing Medieval Texts" som ble holdt i Bergen 29.-30. august samlet akademikere fra sju europeiske universiteter for å utveksle kunnskap og erfaringer innenfor digital filologi.
Gjør deg klar for et bredt utvalg av filmer om blant annet identitet, mangfold, diskriminering, kjønn og seksualitet under Bergen internasjonale filmfestival. Her finner du en oversikt over de mest aktuelle filmene for deg som er tilknyttet SKOK.