Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

I slutten av mai blei Geo 291 Natur- og miljøgeografisk feltkurs avvikla i Jostedalen i Sogn.
Det er ikke noe belegg for å hevde at unge er spesielt klimaskeptiske, og heller ikke for å hevde at de er mer klimaskeptiske enn resten av befolkningen, skriver Endre Tvinnereim, Kjersti Fløttum og Elisabeth Ivarsflaten i Energi og Klima. Dataene kommer fra Norsk medborgerpanel.
Ivar Gaasland, førsteamanuensis ved Institutt for økonomi debatterte norsk jordbrukspolitikk sammen med landbruks- og matminister Syvli Listhaug (Frp) og leder i næringskomiteen Geir Pollestad (Sp) under et frokostmøte arrangert av Civita. Gaasland mener det beste ville være å redusere eller fjerne tollmuren helt.
Førsteamanuensis Katrine V. Løken argumenterer for å beholde fedrekvoten i en kronikk i Dagens Næringsliv.
Artikkelen er publisert i nivå 1 tidsskriftet The International Journal of the History of Sport.
De fleste studenter ved Institutt for informasjons- og medievitenskap får jobb raskt, og havner i relevante yrker. Dette viser en fersk undersøkelse utført blant 355 nylig uteksaminerte studenter ved instituttet.
Førsteamanuensis Elisabeth Ivarsflaten sier i et intervju med Klassekampen at Europa-skeptikere av alle varianter har gjort det veldig bra i valget til EU-parlamentet, med noen få unntak.
26. mai inviterte finansminister Siv Jensen noen av landets fremste økonomer for å drøfte hvordan norsk økonomi kan moderniseres og reformeres for fremtidig velstand. Professor Tommy Staahl Gabrielsen og førsteamanuensis Ivar Gaasland ved Institutt for økonomi er blant de inviterte.
Mediedesign er ein metode under utvikling, og Lars Nyre er ein av dei som arbeider med dette. Han forsøker å setja begrep på korleis forskings- og utviklingsmiljø best kan konstruera nye medier, med samfunnsoppdrag og det heile. Nyre har publisert to vitskaplege tekstar knytt til mediedesign denne vinteren. Den fyrste er ein metodeartikkel i nystarta Journal of Media Innovations ved... Les mer
Søk & Skriv er laget for alle studenter som ønsker å lære mer om informasjonssøk og akademisk skriving, uavhengig av studiested og -emne.
Runde 2 av Medborgerpanelet ble nylig avsluttet, og en heldig deltaker er nå trukket ut som vinneren av et reisegavekort på 25 000 kroner.
Prosjektet har vært en del av NFRs program MILJØ 2015.
Stipendiat Trygve Svensson minner om at det er forskjell på oppslag og gjennomslag.
Professor Per Lægreid has written an article on "The Many Faces of Accountability: Comparing Reforms in Welfare, Hospitals and Migration" together with Haldor Byrkjeflot and Tom Christensen. The article has been published in "Scandinavian Political Studies", Vol. 37, Issue 2.
This blog at the "Cambridge Journals Blog" is based on an article by Karen Christensen and Doria Pilling from Journal of Social Policy
Tiden er kommet for evaluering av Nav-reformen, og professor Arild Aakvik er medforfatter på en uavhengig rapport utarbeidet av Uni Research Rokkansenteret. Det viste seg at sammenslåingen av den tidligere Trygdeetaten, Aetat og den kommunale sosialtjenesten ble svært omfattende.
Med talegaver fra Nordnes snudde presten Jonas Rein Eidsvollsmennene. Denne uken kunne stemningen fra 1814 gjenoppleves da skuespillere framførte noen av talene grunnlovsmennene holdt.
Barbara Gentikow døde 4.mai på Haukeland sykehus etter kort tids sykeleie. Hun ble 70 år gammel. Venner og kolleger ved Universitetet i Bergen har mistet henne to ganger; først da hun pensjonerte seg i 2009, og nå ved hennes altfor tidlige bortgang.