Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Hvordan vurderer og rettferdiggjør beslutningstakere i barnevernet, fylkesnemndene og domstolene adopsjon uten samtykke?
Professor Zuzana Murdoch ved institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap er medforfatter i ny artikkel med tittel “Legitimacy crises and the temporal dynamics of bureaucratic representation” i tidsskriftet Governance.
Per Lægreid er medforfatter i ny artikkel i tidsskriftet International Journal of Public Administration om bruken av digitale verktøy i sentralforvaltningen.
– Angrepet på Kongressen var på ingen måte overraskende. Egentlig fryktet jeg at det ville skje mye før. Det sier professor i Sammenliknende politikk ved UiB, Elisabeth Ivarsflaten.
I et nytt notat fra Ivar Bleiklie, Svein Michelsen og Martina Vukasovic fra forskningsgruppen Kunnskap, politikk og organisering (KPO) ved institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap sammen med forskere fra NIFU analyserer de hvordan målene til strukturreformen ble til, formulert og tolket.
Utviklingsstøtten hjelper de to tidligere masterstudenter med å videreutvikle seg som manusforfattere.
Forskere fra Universitetet i Bergen har mottatt støtte for prosjektet «Media Use in Crisis Situations: Resolving Information Paradoxes, Comparing Climate Change and the COVID-19 Pandemic».
Førsteamanuensis i journalistikk Carl Gustav Lindén er aktuell med boken «Silikon Valley og makten over mediene.» Her stiller han spørsmålet om hvordan de amerikanske teknologigigantene påvirker vårt nyhetskonsum - og hva vi kan gjøre med det.
Arbeidet i MediaFutures skyter fart og senteret har nylig annonsert syv nye stillinger. De aktuelle stillingene er rekrutteringsstillinger innen medievitenskap og informasjonsvitenskap.
Unge forskere har bidratt til den nasjonale strategien for forskning, utvikling og innovasjon for utsatte barn og unge.
– Manglande medverking frå barn er ei av dei største utfordringane i det norske barnevernet, seier Marit Skivenes. Skivenes får 12 millionar frå Forskningsrådet til å granske korleis barn blir høyrde i barnevernet.
Fem prosjekter ved Universitetet i Bergen får tildelt midler til samarbeidsprosjekt for å møte utfordringer i samfunn og næringsliv.
Simon Neby er førsteamanuensis ved institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap, forsker ved Senter for klima og energiomstilling (CET) og NORCE. Hva forsker Neby på?
Marit Skivenes og Hege Helland er medforfattere av en studie av befolkningens holdninger til oppdragervold i fem europeiske land.
Med det prestisjetunge Consolidator Grant i lomma vil professor Ragnhild Muriaas få fram i lyset kva som gjer at kvinner forlet politikken raskare enn menn, og kva som får dei til å bli.
Med prestisjebevilgning fra ERC vil professor Elisabeth Ivarsflaten gripe fatt i et av de mest grunnleggende problemene i vår tid. Hvordan leve fredelig sammen i stadig mer mangfoldige samfunn?
Elisabeth Ivarsflaten, Nele Meckler, Ragnhild Muriaas og Inga Berre er tildelt den høythengende bevilgningen ERC Consolidator Grant.
Chris Hagen Magnussen har omarbeidet sin masteroppgave til artikkel i Stat og styring.