Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

25.-26. november gjekk årskonferansen til Norsk antropologisk forening av stabelen, i år arrangert av fagmiljøet i Bergen. Sjå bileta frå NAF-konferansen 2021 her!
Frie studiepoeng gir uante muligheter! Her finner du nyttig informasjon og veiledning til deg som skal velge emner våren 2022.
HCI feirer med glede at søknaden om støtte ble innvilget. Nå vil 3,5 millioner kroner gå til ny infrastruktur og utstyr i forskningen på menneske-maskin interaksjon
Den fjerde Aarebrotforelesningen går av stabelen 16. januar 2022 og skal holdes av filosofen Lars Fredrik Händler Svendsen. Tema for forelesningen er frihet.
På sin første tur utenfor Østlandet som Kultur- og likestillingsminister, la statsråden inn et besøk til Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) på Media City Bergen.
Torsdag 11. november ble det klart at Kollaboratoriet vant UiBs pris for utdannningskvalitet, Ugleprisen. – Det er viktig at vi tenker nytt i vår rolle som utdanner, sier leder av Kollaboratoriet, Jakob Olof Grandin.
HCIs søknad for 2022 ble idag innvilget for tre og en halv million kroner.
– Emnet har fungert som et laboratorium for testing av ulike pedagogiske metoder for å håndtere innovasjons- og bærekraftspørsmål. Denne tilnærmingen er svært nyskapende, skriver priskomiteen i sin begrunnelse.
En treårig stilling som postdoc hos CET er ledig. Søknadsfrist 10. desember!
På nyåret tilbyr Pandemienteret er to ukers kurs (3-14 januar) for studenter om læring av covid 19-pandemien. Kurset er åpent for både PhD og masterstudenter fra alle fagfelt ved universitetet.
– Å bli nominert og vurdert positivt av mine eigne kollegaer set eg enormt pris på, seier Leiv Marsteintredet. I dag tok han imot SV-fakultetet sin publikasjonspris for ein vitenskapeleg publikasjon om korleis forståinga av omgrepet statskupp har endra seg.
Fritt Ord deler kvart år ut stipend til to av instituttets masterstudentar som arbeidar med oppgåver der menneskerettar, ytringsfridom og demokrati er tema. No er stipendmottakarane for 2021 kåra. Dei skriv om kjønnsforskjellar i arbeidsmarknaden og om implementering av FN-konvensjonar i Noreg og Finland.
Instituttet med fleire bidrag i festskrift til ære for Dag Ingvar Jacobsen
Instituttet lyser nå ut to nye førsteamanuensis-stillinger.
Er du student og vil arbeide med en konferanse eller studentdrevet emne i Bærekraftig innovasjon ved UiB? Send søknad senest 7.11.2021 og bli med oss på Collaboratory!
I samtale med den samfunnsvitenskapelige tidsskriften Stat & Styring forklarer Anne Lise Fimreite om Høyres reformbruk og hvilke utfordringer den nye regjeringen kan stå ovenfor.
Professor Jens E. Kjeldsen skriver i høstens utgave av det amerikanske tidsskriftet Design Issues om "The Rhetoric of Digital Presentation Tools in Politics: The Case of Visual Knowledge in President Obama's Enhanced State Of the Union"