Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Thea Gregersen disputerte 23.9.2022 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen "Climate change perceptions across Europe. From climate change beliefs to climate change mitigation behaviors."
Velkommen til workshop om omstilling i bytransport. Frist for påmelding 30.september.
TV-serien "Rykter," som i disse dager har premiere på NRK, mobiliserer kreative krefter som springer ut av fagmiljøet rundt masterutdanningen i manusutvikling for serier ved UiB.
At professorane Regine Paul og Lars Nyre er eineståande undervisarar har studentane visst lenge, men no har dei det svart på kvitt! Begge har no blitt meritterte til den gjeve tittelen «framragande undervisar».
Fredag åpnet endelig Ulrike Pihls hus offisielt etter lang tids oppussing. Huset er renovert, og rommene er gjort mer åpne for å gjøre lokalene triveligere og mer anvendelig for studenter og ansatte.
Jana tok doktorgraden ved Sampol i 2020 og kommer nå "hjem" for å forske på politisk representasjon, politiske partier og valg.
Professor Kristine Jørgensen og Infomedia får 12 millioner kroner fra Norges Forskningsråd for å se nærmere på menns subjektive opplevelser av spill som kjønnet arena og dermed skape bedre innsikt i hvordan menn opplever det økte mangfoldet i spillverdenen.
Høsten 2022 besøker internasjonale gjesteforskere fra hele verden Infomedia for å forske, undervise og utveksle kunnskap på tvers av landegrenser og fagfelt.
Hvilke utfordringer står velferdsstaten ovenfor i en post-pandemisk periode og hvordan fungerer et arbeidsmarket i avanserte kapitalistiske land? Ny fagprofil ved instituttet skal forsøke å gi studentene svaret.
Det er penger og utdanning som gjelder om man vil ha innflytelse i det norske sosialdemokratiet. Vi har dokumentert at gjennom 50 år med politiske reformer har vanlige folk hatt liten innflytelse på politikken.
I Norsk medborgerpanel har det blitt stilt spørsmål om EU-medlemsskap og tilstedeværelse av NATO i Øst Europa både før og etter Russlands invasjon av Ukraina. I dette korte Medborgernotatet har Endre Tvinnereim ved Institutt for politikk og forvaltning ved Universitetet i Bergen studert disse dataene, og viser forskjellen før og etter den russiske invasjonen.
Exciting academic positions at Department of Economics
I en nylig publisert artikkel i prestisjetunge "American Political Science Review" ser stipendiat Ruben Berge Mathisen på hvordan ulikheter i inntekt og utdanning påvirker politisk innflytelse i Norge.
I sin masteroppgave, gjort i samarbeid med TV2 og MediaFutures, bruker David Kvasnes Olsen visuell analyse av filmer som en måte å forbedre filmanbefalingssystemer.
Morten Nielsen, Jason Sumich and Bjørn Enge Bertelsen have been shortlisted for 'Urban Studies' best article of 2021
To av de åtte IT-studiene i Norge med høyest poenggrense er på Infomedia. Og journalistikk-studiet er på topp på sin liste.
Stipendiat Frøydis Petersen Jensen, Professor Katrin Križ og Professor Marit Skivenes har evaluert retningslinjer og veiledere for barns medvirkning Bergen kommune, fylkesnemnda og domstolene.
Infomedia-prosjekt skal utvide kompetansen til TV-produksjon-studenter til også å kunne interagere med og utvikle innhold for Metaverset.