Det medisinske fakultet

Nyhetsarkiv for Det medisinske fakultet

- Dette er en festdag! konkluderte dekan Nina Langeland, ved årets tildeling av midler fra Kreftforeningen. Seks forskningsprosjekter får til sammen nesten 30 millioner kroner.
NRK har laget en reportasje om at isdalskvinnens tenner har gjenomgått en høyteknologisk skannerprosess slike at fagfolk kan studere innsiden av tennene i 3D. Det er håp om å finne DNA.
Professor Jan Haavik er tildelt Helse Vests forskningspris 2016 for sin forskning på å avdekke biologiske mekanismer som kan forårsake ADHD-symptomer. Han mottok prisen under årets Helse Vest forskningskonferanse.
Velkommen til gratisvisning av filmen "Til månen med bestefar", onsdag 9. november på K2!
Avhandlingens tittel: “Genetic susceptibility across neuropsychiatric disorders - genome-wide, candidate gene and interaction analyses”
Alle de 13 eksisterende norske KGJebsen-sentre for medisinsk forskning, et internasjonale rådgivende utvalg for stiftelsen og to internasjonale giganter innen medisinsk forskning møtes på Bekkjarvik 25.-26. oktober for å diskutere fremtiden for norsk medisinsk forskning.
Et stort forskningsprosjekt utført ved UiB viser at om lag en tredjedel av barna født mellom 22 og 28 svangerskapsuke sliter med helseplager senere i livet. Dette innebærer blant annet psykiske plager som oppmerksomhets- og sosiale vansker, angst og tvangstanker.
Norsk Farmasøytisk Selskap har et eget stipendfond som hvert år deler ut penger for å fremme norsk farmasøytisk forskning og vitenskap.
Hvert 15. sekund dør en arbeidstaker av en arbeidsrelatert ulykke eller sykdom. To tredeler av disse dødsfallene skjer i u-land. Disse hendelsene kan forebygges med rett kunnskap. Du kan bidra!
Det nye masterprogrammet ved Senter for internasjonal helse (CIH) vender blikket mot helseutfordringer i fattige land og migrasjon. Søknadsfrist 15. april!
Folkehelse, bæsj og følelser på timeplanen for TVEPSere i barnehage.
Torsdag 6. oktober arrangerte Det medisinsk-odontologiske fakultet karrieredag for ph.d.-kandidater og postdoktorer for første gang. Tilskuerne i et fullsatt auditorium hørte sine tidligere kollegaer fortelle om livet utenfor akademia.
Evalueringen bekrefter antakelsen om at det hovedsakelig er kreftpasienter som får særskilt organisert lindrende behandling, men at det er langt flere pasientgrupper som har behov for palliasjon.
Hvor mye tenker kreftforskerne på de etiske implikasjonene av arbeidet sitt? Hva skjer når de gjør det? Dette var noen av spørsmålene Anne Blanchard stilte seg da hun undersøkte forholdet mellom forskningen på biomarkører for kreft og samfunnet.
- Fokuset på alkohol i fadderuka kan både bidra til usunne alkoholvaner og virke ekskluderende, mener forsker Solbjørg Makalani Myrtveit ved UiB.
Siden midten av nittitallet har professor Knut Fylkesnes ved Senter for internasjonal helse, Universitetet i Bergen, arbeidet med forskning og kapasitetsbygging i Zambia.
Da den regionale finalen i Forsker Grand Prix gikk av stabelen i Mimes Brønn på Høgskolen i Bergen onsdag 28. september, var to av de ti forskerfinalistene fra K1.