Hjem
Det medisinske fakultet

Nyhetsarkiv for Det medisinske fakultet

- Senteret skal bli en møteplass som gir merverdi, sa instituttleder ved Klinisk institutt 1, Nils Erik Gilhus, på åpningen av det nye Senter for ernæring.
Apotek 1 på Helsehuset i Fredrikstad er med på et prøveprosjekt.
Høyt alkoholforbruk er en viktig årsak til økt sykelighet og dødelighet.
Å ta av tre kilo kan være dødelig for eldre mennesker, viser en ny studie fra Hordaland. Resultatet overrasker forskerne.
Nærmere 90 prosent får høyere livskvalitet etter en fedmeoperasjon, viser ny norsk studie. Men ifølge eksperter er det flere mulige bivirkninger pasienter må være forberedt på.
UiB er i gong med sin tredje MOOC. Det interaktive nettkurset er retta mot helsepersonell og er etterspurt av FN.
I alt sju priser ble delt ut i Forskerskolen for klinisk medisin sin forskningsuke, hvor unge og lovende forskere løftes fram.
De første sykepleieruniformene skulle gi kvinner status og anerkjennelse og ble inspirert av prestefruen. I dag er utformingen og bruken av sykepleieruniformen utelukkende praktisk.
Styret for Konsul Søren Falch og øyenlege Sigurd Falchs fond for medisinsk vitenskap har vedteke å stille til rådvelde ein Juniorpris for 2017 til unge forskarar under 40 år. Frist 1. mars 2017!
Fagmiljøene ved instituttene inviteres til å fremme forslagtil Falchs forelesning 2018. Frist 1. mars 2017!
Avhandlingens tittel: “Discovery of small-molecule activity modulators of bacterial and human phenylalanine hydroxylase”
Før Kristian Blystad Houge begynte på odontologi var han betongarbeider. Nå er noe av det han liker best med odontologistudiet nettopp pasientkontakten.
Kvinner i overgangsalderen opplever redusert lungekapasitet tilsvarende det å røyke 20 sigaretter per dag i ti år.
Eivind Valestrand var alvorlig syk i fem år. For den nye lederen av Norsk medisinstudentforening har dette resultert i et sterkt engasjement for pasientkommunikasjon, men også for arbeidsvilkårene i norsk helsevesen.
– Vi forventet et stort fokus på teknologi i den japanske eldreomsorgen, men ble møtt med fokus på de menneskelige ressursene og verdigheten til de gamle.
… fra allmøtet 11.1.17
Forskningsrådet frykter kutt i Norges bidrag til den globale helseforskningen. – Årevis med godt arbeid kan være bortkastet, sier UiB-professor Bente Moen ved UiB.

Sider