Det medisinske fakultet

Nyhetsarkiv for Det medisinske fakultet

1. august er datoen vi får en ny dekan på fakultet. Bli bedre kjent med Per Bakke!
Ph.d.-kandidat Ane Erdal har fått utvidet kunnskap og knyttet nye kontakter under sitt utenlandsopphold.
Fra høsten av skal samfunnsøkonom, Høyre-politiker og professor emeritus ved Norges Handelshøyskole, Victor Norman, lede styremøtene ved fakultetet.
BT Magasinet har intervjuet flere forskere i Bergen som forsker på bekjempelse av kreftsykdommer. Blant dem er professor Lars A. Akslen ved Klinisk institutt 1, som er leder for Centre for Cancer Biomarkers (CCBIO).
Nanopartikler er objekter i molekylstørrelse som brukes i både klær og medisin. Hva gjør de med kroppen og miljøet? Det ønsker Mihaela Cimpan å se nærmere på i flere EU-finansierte prosjekter.
Per Bakke er tilsatt som ny dekan ved Det medisinske fakultet fra 1. august 2017. Nå er det klart hvem han vil ha med seg i dekanatet.
Cecilie Gudveig Gjerde forsker på stamceller og kjevebein. Hun har blitt tegneseriehelt på grunn av det.
Som student la Lene Bergmann mye iver i å gå på konserter, skrive fanziner og jobbe på Hulen. Likevel brukte hun studietiden flittig til å skrive og lese – og lese og skrive om å skrive og lese. I dag er den tidligere UiB-studenten daglig leder for kommunikasjonsbyrået Mannheimer.