Det medisinske fakultet

Nyhetsarkiv for Det medisinske fakultet

UiB får tre av fem av landets Consolidator Grants frå det europeiske forskingsrådet (ERC).
Pål Njølstad er ny instituttleder ved Klinisk institutt 2.
3 av 10 tildelinger fra Forskningsrådet til forskning på diagnostikk, behandling og rehabilitering går til Det medisinske fakultet.
Personer med ADHD kan ha opptil 15 ganger så stor sjanse for å ha ulike søvnproblemer som andre uten diagnosen. – Overraskende store forskjeller, sier UiB-forskeren bak studien.
Bergens forskningsstiftelse tildeler 40,6 millioner til prosjekter om medisinsk visualisering ved UiB og Haukeland Universitetssjukehus. To tildelinger går til ansatte ved Det medisinske fakultet.
De fire medisinutdanningene ved Universitetet i Bergen, Universitetet i Oslo, NTNU og UiT Norges arktiske universitet mottar Utdanningskvalitetsprisen fra NOKUT for sitt arbeid med Nasjonal delprøve i medisin!
Ernæringsstudent Charlotte Schultz Tøssebro har publisert sin bacheloroppgave med tittel «Naturlige dreperceller i fettvev og deres potensielle rolle i utvikling av type 2 diabetes» i Norsk Tidsskrift for Ernæring. Elise Moltzau Wanderås og Johan Fernø er også forfattere på artikkelen.
Medisin mot parasitter som bendelorm og Giardia inneholder et stoff som dreper prostata- og tykktarmskreft.
Simulator for trening i preparering var populært på digital myldredag i Grieghallen. Dette har Den norske tannlegeforenings tidende laget en artikkel om.
Ubehandlet smerte for personer med demens er et omfattende problem med alvorlige konsekvenser.
Jeanett har byttet ut byen mellom de syv fjell med en by som aldri sover. Etter å ha fullført bachelorgraden, var det lett å reise tilbake til utvekslingslandet Japan – hvor hun nå har en karriere i PR-bransjen. I dag jobber Jeanett for Inoue PR, hvor hun er Assistant Account Executive.
Diabetesforbundet delte for første gang ut «Diabetesforbundets forskningspris», en helt ny pris til fremragende diabetesforskning.
Professor Pål Njølstad har på kort tid fått to priser, sist "Diabetesforbundets forskningspris" for sitt banebrytende forskningsarbeid på diabetes type 1.
For første gang har Kreftforeningen i 2017 delt ut en egen utmerkelse for brukermedvirkning i forskningsprosjekter. Utmerkelsen gikk til seniorforsker Stian Knappskog ved Mohn Kreftforskningslaboratorium.
Mottar prisen for sin mangeårige forskningsinnsats på muskelsykdommen myasthena gravis.
Forskere fra UiB deltar i et internasjonalt forskningsprosjekt som nå har funnet en ny lovende komponent som kan bli en effektiv medisin mot malaria.
En ny studie gjennomført ved UiB viser at den blodfortynnende medisinen Marevan kanskje kan forhindre utvikling av kreft.
Sidan 2010 er dødsfall av ikkje-smittsame sjukdomar før fylte 70 års alder redusert med 18 prosent. Det er nedgangen i hjarteinfarkt- og kreftdødsfall som gjer størst utslag.