Hjem
Det medisinske fakultet

Nyhetsarkiv for Det medisinske fakultet

De færreste vet hvem forskerne Agnar Nygaard og Kjell Kleppe var, men på 1960-tallet var de i verdenseliten og etablerte et fagfelt som la grunnlaget for dagens korona-testing. Nå er det åpnet to nye permanente utstillinger om pionerene.
Oralkirurg Cecilie Gjerde har vært stipendiat ved Institutt for klinisk odontologi i åtte år. På den tiden har hun funnet en metode for å erstatte bein i kjeven som utfordrer «gullstandarden» i kirurgien.
Det var med sorg vi mottok meldingen om at Harald Kristian Heggenhougen er død. Han ble 80 år gammel. Vi som var kolleger med Kristian på Senter for internasjonal helse (SIH), Universitetet i Bergen, husker ham med stor glede.
De friskeste eldre som opereres for hoftebrudd, går ned i vekt etter at de kommer hjem fra sykehus. Denne pasientgruppen bør følges bedre opp, mener forsker Hanne Rosendahl-Riise, ved Mohn ernæringsforskningslaboratorium, Senter for ernæring.
Skal du søke jobb, forlengelse av en engasjement eller opprykk? Eller kanskje du vurderer å søke om status som merittert underviser? Da trenger du å dokumentere din utdanningsfaglige kompetanse.
Minst 20 av høstens ferske medisinstudenter skal ta halve utdanningen sin ved Stavanger universitetssjukehus fra 2024. Årets kull er dermed det første som inngår i den nye Vestlandslege-modellen.
12. august er FNs Internasjonale ungdomsdag. I den anledning ser vi nærmere på hvordan det står til med ungdommens helse, både i Norge og internasjonalt.
Universitetet i Bergen og Nygårdshøyden eiendom AS overtok det nye bygget til Alrek helseklynge, kun timer før studentenes storinnrykk.
Globale samfunnsutfordringer har avsatt midler til stimulering av faglig tverrfakultært samarbeid i 2020. Søknadsfrist 24. september 2020.
NRKs Vestlandsrevyen var nede i kjelleren på Haukeland universitetssjukehus med professor emeritus Leiv Magne Hove og førsteamanuensis i medisinhistorie Magnus Vollset (IGS).