Hjem
Det medisinske fakultet

Nyhetsarkiv for Det medisinske fakultet

– Dette er en gledens dag! sa Britt Inger Skaanes fra Norges Parkinsonforbund på åpningen av landets første senter for forskning på Parkinsons sykdom.
Et nytt forskningsprosjekt ved Klinisk institutt 1 har som mål å skreddersy behandlingen til barn og unge som lever med kronisk nyresykdom. Forskningsrådet har støttet prosjektet med 12 millioner kroner.
En ny studie publisert i JAMA Oncology (September 2022) viser at BRCA1-metylering i fosterlivet gir økt kreftrisiko i voksen alder.
Senter for forskning på hjertesykdom hos kvinner. Mandag 31.10.22 kl.12-13.Sted: Rom 8.1-8.2, laboratoriebygget. Seminaret er hybrid. Professor Francisco Gómez Real, presenterer først evidens for kjønnsforskjeller i lungehelse med fokus på astma og lungefunksjon, deretter om relasjonen mellom luftveishelse og kjønnshormonrelaterte hendelser, og til slutt kjønnsspesifikke assosiasjoner mellom... Les mer
En nordisk studie som nylig ble publisert i American Journal of Epidemiology viser at forhold knyttet til svangerskap har betydning for senere utvikling av kreft i skjoldbruskkjertelen hos mor.
Forrige uke fikk farmasistudenter ved UiB et tilbud om å delta på en workshop for å lære om innovasjon og bidra til å gjøre farmasistudiet bedre. Dette vakte stor interesse og en rekke studenter fra de ulike klassene møtte spente opp ved Marineholmen Makerspace.
Alrekdagene 2022 ble avholdt 21. til 23. september. Etter tre dager med kvalitetsaktiviteter fikk studentene en myk, men interessant avslutning med student- og arbeidslivstorg.
I dag kom nyheten om at BCEPS er ett av to sentre på UiB som tildeles SFF-status fra Norges forskningsråd.
Professor Eva Gerdts har sammen med internasjonale eksperter publisert en oversikt over hva vi i dag vet om kjønnsforskjeller ved høyt blodtrykk
Bergen Centre for Ethics and Priority Setting in Health og Senter for digitale fortellinger er tildelt den høythengende statusen Senter for fremragende forskning (SFF) av Norges forskningsråd.
På PER - (Pan European Region) konferansen for Odontologiske forskere, vant Shuntaro Yamada fra Institutt for kliniskodontologien av to førstepriser for unge forskere i NOFs Hatton Award konkurranse.
Fredag 9. september disputerte Johannes Fischer for PhD-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen “Subjective symptoms, clinical signs and imaging features related to temporomandibular disorder in juvenile idiopathic arthritis”
Mandag 19.09.22 kl. 12-13 rom 8.1-8.2. Laboratoriebygget. Senter for forskning på hjertesykdom hos kvinner. Professor Lasse Løvstakken og forsker Bjørnar Grenne fra NTNU foreleser. Seminaret er åpent for alle interesserte.
En ny UiB-studie viser at antipsykotiske legemidler er forbundet med betydelig reduksjon i risikoen for aggressiv og utagerende adferd blant schizofreni-pasienter. Samtidig viser studien at bruk av beroligende medisiner kan virke mot sin hensikt.
Forskere ved Universitetet i Bergen mener elektrostimulerende behandling (ECT) kan bidra til at hjernen bygger seg opp igjen hos pasienter med alvorlige psykiske plager. Nå vil forskermiljøet gå i bresjen for å styrke det internasjonale samarbeidet på feltet.
Fredag 2. september disputerte Anneli Skjold for PhD-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen «Zircona-based crowns. Factors affecting fracture rates».
Forskningsrådet har valgt å gi støtte til en rekke nye og spennende forskningsprosjekter ved Det medisinske fakultet. Blant prosjektene er banebrytende forskning på behandling av demens og kronisk nyresykdom blant unge.
Silje Mæland fra HELSEVIT var moderator da Alrek helseklynge i samarbeid med Idrettsklynge Vest og Høgskulen på Vestlandet diskuterte om vi setter en generasjon på spill under årets Arendelsuke.

Sider