Hjem
Det medisinske fakultet

Nyhetsarkiv for Det medisinske fakultet

I oktober tilbyr Pandemisenteret et tverrfaglig kurs for studenter om læring fra covid 19-pandemien. Kurset er primært rettet mot PhD-kandidater og vil ta opp en rekke spennende problemstillinger i samarbeid med noen av de fremste fagpersonene ved UiB.
PhD kandidatene Marit Sandberg og Anja Linde ble feiret av veiledere og kolleger på Senteret etter flott gjennomført midtveisevaluering.
The Jewish Healthcare Foundation fra Pittsburgh i USA besøker Senter for forskning på hjertesykdom hos kvinner på sin studietur om kjønnsforskjeller i helse, 8.juni, kl.10.00
Flere hundre overværte Harvardprofessorens forelesning med tittelen: “The Epstein-Barr virus as the leading cause multiple sclerosis and the possible viral etiology of other neurodegenerative diseases”.
En undersøkelse gjennomført blant norske sykepleiere viser at over en tredjedel kan ha symptomer på fatigue. Dårlig søvn, smerter og depresjon er koblet til økt risiko.
20. mai var det verdensdagen for klinisk forskning, som markeres hver 20. mai som en anledning for forskningsmiljøene og publikum til å reflektere over og anerkjenne alle fremskritt som forskningen har gitt takket være kliniske forsøk og menneskene bak dem. Norges Parkinsonforbund benyttet anledningen til å lage en kort video, der Neuro-SysMed også bidrar med Professor Tzoulis som forteller... Les mer
Få de siste nyhetene fra Neuro-SysMed i våre nyhetsbrev!
Senter for forskning på hjertesykdom hos kvinner ved Universitetet i Bergen (UiB) inviterer til debatt om hvordan Haukeland Universitetssykehus og Det medisinske fakultet ved UiB vil følge opp sentrale mangler som er påpekt om at kunnskapen ikke når fram til helsearbeidere og helseprofesjonsstudenter. Auditoriet, Bikuben kl.13-15
Ingrid Miljeteig og Monika Kvernenes har fått status som meritterte undervisere. Vi gratulerer!
En enkel blodprøve kan bidra til tidligere oppdagelse av kreft og gi verdifull informasjon om svulsten for en rekke kreftformer. Teknologien bak flytende biopsier er fremdeles under utprøving, men vil forandre landskapet innen kreftdiagnostikk, mener professor og CCBIO-partner Klaus Pantel.
En større oversiktsstudie gjennomført ved UiB viser at å bytte ut omtrent halvparten av animalske proteinkilder med vegetariske, gir mindre risiko for hjerte og karsykdommer og diabetes type 2.
TVEPS var arrangør for det sjuende Its21-konferansen da den ble avholdt på Grand Terminus siste uken i april. – To eksepsjonelt inspirerende dager, sier Liv Mathiesen fra Universitetet i Oslo.
Med økonomisk støtte fra det europeiske forskningsrådet (ERC) skal professor Bettina Husebø ved UiB undersøke hvordan omsorgsteknologi kan brukes til å gjenkjenne symptomer på at personer med demens nærmer seg livets slutt.
Verdens helseorganisasjon (WHO) har etablert 5.mai som Verdens håndhygienedag