Hjem
Det medisinske fakultet

Nyhetsarkiv for Det medisinske fakultet

På fritiden er han hobbysnekker på et lite landsted i Vestland. På jobben ønsker han å gjøre Bergen til Norges helseteknologihovedstad. Møt Ådne Iden Høiland, ny leder av Eitri helseinkubator!
Ny forskning viser at muskelstyrken kan spille en større rolle for voksne menns seksualliv enn man kanskje har trodd. Forskerne bak studien ønsker å stikke hull på et tabu som snakkes lite om.
I løpet av februar 2024 tilbyr vi en miniserie med tre webinarer som omhandler hydrogen og ammoniakk. Bli med oss ​​for å få verdifulle oppdateringer om ulike aspekter av dagens utvikling innen hydrogenteknologi, økonomi og lovverk!
Deltagerne på Forskerskolen i klinisk medisin fikk priser for beste poster og muntlig presentasjon. Det ble også delt ut en publikumspris.
Under koronapandemien brukte norske helsemyndigheter begrepet "nasjonal dugnad" for å oppfordre til kollektive smitteverntiltak. Ny forskning viser at bruk av slike kulturelt spesifikke begrep kan være problematisk for innvandrergrupper.
Kurset "Brukermedvirkning i medisinsk og helsefaglig forskning" ved UiB forener helsepersonell, brukere og forskere. Nå har kurset fått 400 000 i støtte til å videreutvikle konseptet.
Senter for forskning på hjertesykdom hos kvinner ønsker velkommen til årets Female Heart Workshop ved Solstrand Hotel 7-8. Mai 2024.
Senter for forskning på hjertesykdom hos kvinner: Seminar ved førsteamanuensis Kari Jegerstedt, mandag 19.02.24, kl.12-13, rom 8.1 og 8.2, Laboratoriebygget
Trusselen fra nye virus øker, men det gjør også vår kunnskap og teknologi.
Mandag 8. januar var det offisiell åpning av BCEPS Senter for fremragende forskning i universitetsaulaen. Senteret skal utvikle nye metoder og etiske rammeverk for å hjelpe beslutningstakere til en mer rettferdig fordeling av helsetjenester.
En ny studie ved UiB viser at å bestemme svangerskapslengde med ultralyd i uke tolv i svangerskapet gir mindre risiko for uheldige fødselsutfall, sammenlignet med ultralyd uke 18.
Professor emeritus og tidligere leder av Senter for farmasi, Svein Haavik, er nominert til NOKUTS ærespris for sin ekstraordinære innsats for utdanningskvalitet
I en nylig publisert har forskere ved Universitetet i Bergen sett at de som bruker lang tid på å bli gravide, har høyere risiko for å få keisersnitt.
Forskarar kjem til Bergen for å løyse dei store samfunnsutfordringane. Simon Øverland har invitert nokre av dei til å fortelje om framtidas løysingar.