Hjem
Det medisinske fakultet

Nyhetsarkiv for Det medisinske fakultet

En fersk studie fra Universitetet i Bergen viser at kvinner som stumper røyken i svangerskapet kan unngå misforhold mellom størrelsen på fosteret og størrelsen på morkaken.
Ny studie publisert ved Universitetet i Bergen viser en sammenheng mellom inntak av lite fiber under svangerskapet og økt risiko ADHD-symptomer hos barnet ved tre til åtte års alder.
26. april disputerer Robert Neil Whittaker med sin doktoravhandling der han har undersøkt overvåkningen av sykehuspasienter som var innlagt med covid-19 på norske sykehus mellom februar 2020 og mai 2022.
Onsdag 17. april ble Fakultetets dag 2024 ved det medisinske fakultet avholdt. Der ble Liv Grimstvedt Kvalvik, Marie H. Gedde og duoen Reidun Kjome og Lone Holst hedret med priser i ulike kategorier.
Å bli tildelt Falch Seniorforskerprisen er først og fremst en anerkjennelse fra ‘mine egne’, nemlig Det medisinske fakultet ved Universitetet i Bergen og Bergen medisinske Selskap
Prisutdeling, mingling og interessante miniforedrag. Se og les om Fakultetets dag 2024!
Professor Eva Gerdts mottar årets Falch seniorpris, mens Falchs juniorpris går i år til førsteamanuensis March Vaudel.
Nå er det klart hvem som får fjorårets priser under Fakultetets dag! Finn ut hvem her!
Ny forskning fra Universitetet i Bergen retter søkelyset mot viktigheten av god oppfølging av ernæringsstatusen hos de som er lagt inn på sykehus.
I 2024 har Institutt for global helse og samfunnsmedisin fått ny utdanningsstrategi. — Strategien gir føringer for hvor IGS ønsker å være i undervisning, veiledning og vurdering de neste fem årene, sier studieleder ved IGS, Øystein Ariansen Haaland.
Det medisinske fakultet, i samarbeid med Trond Mohn forskningsstiftelse (TMF) og Helse Bergen, utlyser midler til forskning på kvinnehelse.
5. april inviteres det til forskingseminar med bærekraftig arbeidsinkludering for og med migranter på agendaen. I den anledning har vi tatt en prat med Mirigul Mosa, som har egenerfaring med temaet.
2023 ble nok et spennende og innholdsrikt år for Pandemisenteret. Nå kan du lese årsrapporten med en oppsummering av vår varierte aktivitet gjennom fjoråret.
Hjerterehabilitering reduserer dødelighet, reinnleggelser og psykologisk stress, men nasjonale data viser at over 80% deltar ikke i hjerterehabilitering etter hjerteinfarktet. Seminar 15.04.24 ved professor Tone Norekvål på Senter for forskning på hjertesykdom hos kvinner