Det medisinske fakultet

Nyhetsarkiv for Det medisinske fakultet

En fersk UiB-undersøkelse viser at det ikke er noe sammenheng mellom inntak av folsyre under graviditeten og risiko for hjertefeil hos fosteret. Dette går imot tidligere antagelser.
Det medisinske fakultet har sendt studenter til praksis ved Helse Fonna i Haugesund i 20 år. Det ble feiret i med kake og taler torsdag 20. februar.
13.-14. februar ble det andre seminaret i regi av Mohn Ernæringsforskningslaboratorium arrangert.
Pasienter med langvarige ansiktssmerter kan få hjelp av Kjevekirurgisk avdeling ved Haukeland Universitetssjukehus (HUS). Ved HUS jobber et tverrfaglig utredningsteam, med profesjon i smertemedisinsk og odontologisk kompetanse.
Studenter melder om høyt læringsutbytte etter tverrfaglig læring gjennom TVEPS. Høsten 2019 deltok 200 studenter i TVEPS-praksis.
Visste du at strippere tjener mer når de har eggløsning? Eller at kjærlighetssorg på et vis kan måles? I anledning Valentinsdagen tar hormonforsker Elinor Chelsom Vogt oss igjennom det som skjer i kroppen når man er forelsket.
Ny forskning viser at metabolske faktorer og kreftrisiko varierer betydelig med alder.
På masterprogrammet vårt i Helse og samfunn står tverrfaglighet i fokus. Vi setter sammen studenter med ulik fagbakgrunn, og målet er at du skal kunne tenke folkehelse i et større perspektiv!
I humane celler er N-terminal acetylering blant de vanligste proteinmodifiseringene. Nå har forskere ved Universitetet i Pennsylvania og Universitetet i Bergen avslørt de strukturelle og biokjemiske egenskapene til den viktigste molekylære maskinen som er involvert i denne prosessen. Dette enzymet er helt nødvendig for at kreftceller skal overleve og dele seg.
Familier til seksåringer med fedme ble i en treårsperiode fulgt opp av helsepersonell som var eksperter på overvekt. Ifølge forskerne kunne de like gjerne ha latt være.
Martinez og samarbeidspartnare utviklar ein farmakologisk chaperonterapi for akutt intermitterande porfyri.