Det medisinske fakultet

Nyhetsarkiv for Det medisinske fakultet

Hvordan påvirker Covid-19 menns sædceller og neste generasjons immunforsvar? Det skal UiB-forskere finne ut ved å samle sperma fra koronapasienter.
Universitetet i Bergen åpnet Norges første pandemisenter. – Dette er fantastisk imponerende, sier statsråd Henrik Asheim.
Vi tar nå imot søknader om seks parallelle kurs med tverrgående keynotes og virtuelle sosiale arrangementer. BSRS 2021 vil være en hel-digital PhD-forskerskole.
Cecilie Svanes er intervjuet av VG. Hun snakker om hennes corona-forskning som er en begynnelse for å finne ut om og eventuelt hvilke konsekvenser covid-19 har.
Ved hjelp av musikk blir flyktninger raskere integrert i Norge. De kan til og med bli popstjerner.
Årets PhD 2019 – Andrea Gras Navarro - “Towards Natural Killer cellular Immunotherapy for glioblastoma. KIR-HLA ligand interaction and proteasome inhibitors to potentiate efficacy"
Det var duka for superlativ og stas då professor Rolf Reed ved Det medisinske fakultet fekk utdelt Kongens fortenestemedalje.
21. oktober arrangeres Fakultetets dag 2020 – for første gang digitalt! Følg streamen, og vær med å hedre dine privinnende kolleger!
Takket være arbeidet til professor Lars Thore Fadnes så behandles rusavhengige raskere og bedre for hepatitt C. Tirsdag mottok han kommunens Forskning- og innovasjonspris for arbeidet.
13.-14. februar 2020 ble det andre seminaret i regi av Mohn Ernæringsforskningslaboratorium arrangert.
Vestlandslegen er skreddarsydd for pasientar i djupe dalar, ved fjordarmen, bygd og by. -Vi må ta heile Vestlandet i bruk, seier dekan Per Bakke ved det medisinske fakultet ved UiB.
Det medisinske fakultet mottar rundt 10 millioner kroner fra Diku for å utvikle nyskapende undervisnings- og vurderingspraksis.
Alvorlig korona-syke kan ha antistoffer som blokkerer kroppens viktigste forsvarsmekanismer. Det viser en ny studie som forskere ved UiB har bidratt til.
Når han ikke underviser i spansk språk og latinamerikastudier lager Håkon Tveit filmfestival. Årets BIFF blir annerledes på grunn av koronapandemien, men Tveit har likevel relevante dokumentartips til alle fagmiljøer.
Frits Thorsen er eneste nordmann som forsker på spredning av kreft til hjernen i Kina. Nylig mottok han en større kinesisk bevilgning for å fortsette arbeidet sitt ved det kinesiske laboratoriet
Bernt A. Engelsen har skrevet bok om sine erfaringer som nevrolog.