Hjem
Aktuelt

Nyhetsarkiv for Aktuelt

Høy utdannelse gir redusert risiko for uføretrygd. Men ikke for alle. Ukens doktor, Helle Schøyen, har forsket på sammenhengen mellom bipolar lidelse og uførhet.
Rektor Sigmund Grønmo fra UiB trer i sommer til som styreleder for Ludvig Holbergs minnefond. Det ble vedtatt på universitetsstyremøtet den 26. april.
Forskning viser at ungdommen har tro på fremtiden. Men har de grunn til det? Årets første nummer av forskningsmagasinet Hubro har tema ”Økonomi: fortid og fremtid”
Christiekonferansen både utfordrer og konfronterer, meiner utanriksminister Jonas Gahr Støre.
Christieprisen 2012 er tildelt Studentersamfunnet i Bergen for 78 års innsats for samfunns- og kulturdebatt.
Grieghallen var onsdag åstad for den viktigaste regionale arenaen for samhandling mellom akademia, næringslivet og samfunnet i bergensregionen. Sjå videoen som opna konferansen!
UiB opplever også i år en økning i antallet søkere til realfag. Det er 13 prosent flere søkere i år enn i fjor med realfag som sitt førstevalg.
På lørdag skal femti fysikere fra tolv land vise bergenserne hvor morsomt faget deres kan være. Da kreves det ikke bare kunnskap om ting som smeller, men også om teatersport.
Årets Christiekonferanse står for døra. Onsdag skal Grieghallen fyllast av samtalar inspirerte av paneldebatt, innlegg og føredrag.
Erlend Lavik har analysert det visuelle uttrykket i den kritikarroste serien The Wire. Video-essayet er sett over tretti tusen gongar. Sjå essayet her.
Hver uke disputerer en rekke kandidater for doktograden ved UiB. Baard Herman Borge har forsket på barn av NS-medlemmer.