Hjem
Aktuelt

Nyhetsarkiv for Aktuelt

Marin-og geofag, fremmedspråk og media og kommunikasjon skårer aller høyest i emne-rangeringen til QS-world university ranking.
I flyktningeleiren Maxmur i Nord-Irak sitter barn og unge på skolebenken. Gjennom utdanningen har det vokst frem et ønske om fred.
Framtidens klima kan bli preget av sprangvise og brå forandringer, og ikke en jevn endring. Dette kommer fram i en ny studie av fire forskere fra Bjerknessenteret, publisert i Science.
Hjortsenteret for marin økosystemdynamikk samler Bergen til et marint kraftsentrum. – Senteret styrker Norge som en sentral nasjon innen den marine sektoren, sier statsminister Erna Solberg.
Rektor Dag Rune Olsen og resten av rektoratet tar i bruk blogg og sosiale medier for å kommunisere med organisasjonen.
Christine M. Jacobsen tilsettes som ny faglig leder ved Senter for kvinne- og kjønnsforskning (SKOK) ved UiB.
Kjell Bernstrøm konstitueres som universitetsdirektør og Tore Tungodden som assisterende universitetsdirektør ved UiB.
Irregulære migranter kan stå utenfor velferdsstaten, men er innenfor nasjonalstatens grenser. Forskningsprosjektet Provision of Welfare to Irregular Migrants (PROVIR) undersøker papirløse flyktningers rettigheter.
Universitetet i Bergen gir studenter god kompetanse til arbeidslivet. De aller fleste er i relevant jobb to år etter utdanning, og utviklingen er positiv, viser en ny rapport.
20 prosent av norsk rett kommer fra EU. Det utfordrer Grunnloven, mener juss­professor Jørn Øyrehagen Sunde.
Ti unge forskarar ved UiB får kring 70 millionar frå Forskingsrådet til å skapa sin eigen forskingsveg og leggja grunnlaget for nye framifrå forskingsmiljø.
Studiebarometeret viser at 79 prosent av studentene ved UiB er fornøyde med studieprogrammet sitt. Det er likevel flere områder UiB vil jobbe videre med.