Hjem
Aktuelt

Nyhetsarkiv for Aktuelt

Sjølv ein sunn organisasjon kan ha korrupsjon, men det tyder ikkje at den er pill ròten. Spørsmålet er korleis ein handterer det, meiner Tina Søreide.
Universitetet i Bergen skal etablere et studentombud for å bistå studentene i enkeltsaker. Dette var blant vedtakene i Universitetsstyremøte onsdag 28. mai 2014.
Den nye kunnskapshuben som formelt etableres 30. mai 2014, gir de nasjonale vitenskapsakademiene i Norge en europeisk partner i Bergen. Fokus for Academia Europaeas hub i Bergen er ressurser og kompetanse knyttet til «Northern Seas» – Europas nordlige dimensjon.
Prioritering av større byggeprosjekter og nytt reglement for vitenskapelige ansettelser ved UiB er blant sakene som skal behandles i universitetsstyremøte 28. mai 2014.
Fjernstyrte undervannsfarkoster kan gjøre jordens minst utforskede hav tilgjengelig for forskning.
Se video: Holbergprisvinner Michael Cook om islams oppblomstring og religionens tette bånd med politikk.
Nesten 1000 frivillige vil ønske de nye studentene ved Universitetet i Bergen velkommen i august. Fadderkurs og faddervakter er blant tiltakene som skal gi dem en best mulig start.
Å forstå hvor vi kommer fra er et av menneskets grunnleggende behov, mener professor Robert Hazen. I dette intervjuet avslører han gåten om livet, universet og alt sammen.
Skal norske bønder være landskapspleiere eller matprodusenter, spør Ivar Gaasland i denne kronikken.
Nå føler Maja Adamska ved Uni Research Sars Centre seg enda sikrere på at det bor en svamp i oss alle – og ikke minst at vi mennesker har litt svamp i magen.
Det har vore ei flott grunnlovsveke ved UiB. Sjå bilete frå Grunnlovsfesten og 17. mai-feiringa her.
Sprit og svolt gjorde poteta populær. I 250 år har den hardføre rotfrukta redda nordmenn frå svolt og skjørbuk. Sjølv ikkje Fedon-dietten har klart å fjerna poteta frå norske matfat.
Med utrop som «O, Frihet!», svulstige metaforer og sitater på latin, fikk Bergens 1814-politikere overbevist Riksforsamlingen, og spikret grunnloven.
Er demokratiet truet? Hvilke rettigheter har du? Grunnlovsutstillingen på Universitetsmuseet vekker debatt.
Boken ”Folkestyre” Kritisk lys på 1814-demokratiet setter spørsmålstegn ved folkets deltakelse i politikken rundt 1814. Boken ble lansert på Litteraturhuset tirsdag 13. mai.
UiB får toppkarakterar for si forsking og internasjonale orientering i den EU-finansierte universitetsrangeringa U-Multiranks.
I mai inviterte UiB for første gang gamle studenter til gjenforening og faglig påfyll. Se hva som skjedde.
Med gatekunst og interaktive installasjoner vil Universitetsmuseet i Bergen skape debatt om demokrati og ytringsfrihet.

Sider