Nyhetsarkiv for Aktuelt

Sjølv ein sunn organisasjon kan ha korrupsjon, men det tyder ikkje at den er pill ròten. Spørsmålet er korleis ein handterer det, meiner Tina Søreide.
Universitetet i Bergen skal etablere et studentombud for å bistå studentene i enkeltsaker. Dette var blant vedtakene i Universitetsstyremøte onsdag 28. mai 2014.
Den nye kunnskapshuben som formelt etableres 30. mai 2014, gir de nasjonale vitenskapsakademiene i Norge en europeisk partner i Bergen. Fokus for Academia Europaeas hub i Bergen er ressurser og kompetanse knyttet til «Northern Seas» – Europas nordlige dimensjon.
Prioritering av større byggeprosjekter og nytt reglement for vitenskapelige ansettelser ved UiB er blant sakene som skal behandles i universitetsstyremøte 28. mai 2014.
Fjernstyrte undervannsfarkoster kan gjøre jordens minst utforskede hav tilgjengelig for forskning.
Se video: Holbergprisvinner Michael Cook om islams oppblomstring og religionens tette bånd med politikk.
Nesten 1000 frivillige vil ønske de nye studentene ved Universitetet i Bergen velkommen i august. Fadderkurs og faddervakter er blant tiltakene som skal gi dem en best mulig start.
Å forstå hvor vi kommer fra er et av menneskets grunnleggende behov, mener professor Robert Hazen. I dette intervjuet avslører han gåten om livet, universet og alt sammen.
Skal norske bønder være landskapspleiere eller matprodusenter, spør Ivar Gaasland i denne kronikken.
Nå føler Maja Adamska ved Uni Research Sars Centre seg enda sikrere på at det bor en svamp i oss alle – og ikke minst at vi mennesker har litt svamp i magen.
Det har vore ei flott grunnlovsveke ved UiB. Sjå bilete frå Grunnlovsfesten og 17. mai-feiringa her.
Sprit og svolt gjorde poteta populær. I 250 år har den hardføre rotfrukta redda nordmenn frå svolt og skjørbuk. Sjølv ikkje Fedon-dietten har klart å fjerna poteta frå norske matfat.
Med utrop som «O, Frihet!», svulstige metaforer og sitater på latin, fikk Bergens 1814-politikere overbevist Riksforsamlingen, og spikret grunnloven.
Er demokratiet truet? Hvilke rettigheter har du? Grunnlovsutstillingen på Universitetsmuseet vekker debatt.
Boken ”Folkestyre” Kritisk lys på 1814-demokratiet setter spørsmålstegn ved folkets deltakelse i politikken rundt 1814. Boken ble lansert på Litteraturhuset tirsdag 13. mai.
UiB får toppkarakterar for si forsking og internasjonale orientering i den EU-finansierte universitetsrangeringa U-Multiranks.
I mai inviterte UiB for første gang gamle studenter til gjenforening og faglig påfyll. Se hva som skjedde.
Med gatekunst og interaktive installasjoner vil Universitetsmuseet i Bergen skape debatt om demokrati og ytringsfrihet.