Nyhetsarkiv for Aktuelt

Rettsforsker Ernst Nordtveit får Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstorden for å ha styrket samarbeidet mellom norske og tyske universitet innenfor rettsvitenskap.
«How I came to hate math» får Gulluglen fordi den belyser på en god og levende måte matematikkens betydning for vitenskap og samfunn.
Stipendiat Audun Havnen vant Forsker grand prix Bergen onsdag. Sammen med Florian Sambraus fra Havforskningsinstituttet og UiB går han videre til den nasjonale finalen.
– Studenter gjør oss gode. Vi må ha flere masterstudenter, flere på ph.d- programmene og flere utenlandske studenter, sier rektor Dag Rune Olsen.
Ved å gi Gulluglen til BIFFs beste forskningsdokumentar, ønsker UiB å markere viktigheten av å formidle forskning på film.
Universitetet i Bergen samler bredden av sine polarforskere. Målet er et fremtidig polarsenter i Bergen.
Fire av ti som starter på en bachelorgrad ved UiB, blir ikke ferdige. Tettere oppfølging av hver student skal få flere til å stå løpet ut.
Satellittbilder viser at 50 prosent av den arktiske isens overflate har forsvunnet i løpet av 35 år. Det nye norsk-danske EU-prosjektet Ice2Ice skal finne ut hvordan den raske smeltingen påvirker klima.
UiB er det 56. mest siterte universitetet i verda.
Sjøisen i Arktis og isen på Grønland smelter i stor hastighet. Smeltingen de siste ti årene overgår det klimamodellene har beregnet.
Turister flest tror de selv er mer miljøvennlige enn andre turister. Det kan føre til at mange dropper å ta toget eller bruke håndkleet flere ganger.
De naturhistoriske samlinger er stengt for oppussing frem til 2018. De neste ukene skal vi gjøre stas på #mittmuseum.
Å gi goder i bytte mot stemmer foregår ikke bare i fattige land, men også i relativt velutviklede demokratier. Professor Kitschelts kritiserte Rokkans «tilknytnings»-teorier i Rokkan-forelesningen 2014.
EU-prosjektet MiND skal bidra til utdanning av morgensdagens forskere innen ADHD og autisme.
UiB-forsker Bjarte Hannisdal mener at at fossiler kan fortelle oss mye om livets utvikling, men også om jordens utvikling. Sammen med to britiske forskere har han fått publisert en akademisk artikkel som utfordrer måten vi tenker rundt den såkalte fossilrekken.
Nesten kvar femte UiB-student har alvorlege psykiske plager. Kvinner strevar mest, viser ei ny undersøking.