Hjem
Aktuelt

Nyhetsarkiv for Aktuelt

Geologen Nele Meckler forsker på gjenskaping av fortidsklima. Hun har nå mottatt et såkalt Starting Grant fra Det europeiske forskningsrådet, som tildeles unge lovende forskere.
Dette og mer ble behandlet i universitetsstyremøtet 27. november.
For sjette gang arrangerer UiB Christiekonferansen. Denne gangen skal Nordsjøen under lupen.
Universitetsmuseet i Bergen får ikke oppstartsbevilgning gjennom statsbudsjettet. Det betyr at publikum må vente til tidligst 2019 for å se dyrene igjen. – Jeg er naturlig nok skuffet, sier rektor Dag Rune Olsen.
I fjor fikk barnevernet 490 bekymringsmeldinger om omsorgssvikt fra offentlige tannklinikker. Et nytt forskningsprosjekt skal øke kunnskapen om meldeplikt, slik at flere barn kan få hjelp.
Universitetet i Bergen og Bergens forskningsstiftelse har signert samarbeidsavtale for fem nye år. Stiftelsen ønsker å tildele ekstra midler for å sikre rekruttering av forskere på internasjonalt toppnivå.
Sør-Afrikas grunnlov fyller 20 år i 2014. Norges grunnlov fyller 200. På en konferanse i Johannesburg skal de to grunnlovene feires, sammenliknes og drøftes.
Migrasjonskontroll er i økende grad blitt en del av hverdagen til helsepersonell i Norge, viser ny forskning.
UiB og TV2s første samarbeidsavtale i Bergen Media City er om et felles studio. TV2 vil også gi stipender til studenter ved UiBs medieutdanning.
Få innsikt i hvorfor vi kan vente oss mer ekstremnedbør og hvilke konsekvenser issmelting i Arktis og Grønland kan få. Vann er hovedtemaet i 2°C.
Stortinget er sterkere enn du tror ifølge en aktuell bok om det norske parlamentet.
Romerrikets lange holdbarhet skyldes at sentralmakten tillot mangfold og i liten grad blandet seg bort i innbyggernes hverdagsliv.
Sigurd Jorsalfares reise fra Bergen til Jerusalem var ikke et av mange tilfeldige plyndringstokt. Han var først og fremst besatt av Jerusalem.
Norske lykkejegere har flere ganger slått seg opp i Kina. Men hva skal til for å lykkes i dagens Kina?
Dag Rune Olsen er håndplukket som ekspert på utdanning og forskning når Statsminister Erna Solberg reiser til Northern Future Forum i Helsinki.
– Omstillingen til lavutslippssamfunnet kan ikke utsettes, sier Eystein Jansen, etter at FNs klimapanel offentliggjorde sin konkluderende rapport søndag.
Asgeir Sorteberg mener det er en risikosport å ikke gjøre noe med klimaforandringene. Vi har spurt ham hvorfor vi bør stole på klimaforskernes spådommer.
Trafikkulykker er en enorm belastning på helsevesenet i Malawi. UiB deltar nå i et samarbeidsprosjekt for å utdanne kirurger hjemme i deres eget land.