Hjem
Aktuelt

Nyhetsarkiv for Aktuelt

Fra 1. Januar 2015 er Sars International Centre for Marine Molecular Biology en del av Universitetet i Bergen. Senteret har tidligere vært en del av Uni Research.
Prorektor Anne Lise Fimreite leier frå januar divisjonsstyret i Forskingsrådet sin Divisjon for vitskap.
UiB-forskere har vært med på å knekke koden for å endre formen på proteiner i celler. Kunnskapen kan komme til nytte i bioteknologi og medisin.
Ny studie ser på dødelighet i Norge og globalt.
Universitetsstyret ved Universitetet i Bergen har ansatt ny universitetsdirektør. Kjell Bernstrøm blir den øverste lederen av den administrative virksomheten ved UiB.
24 ulike prosjekt får del i forskingsmilliarden Forskningsrådet deler ut for 2015.
Marin forskning og utdanning ved UiB har imponerende høy kvalitet og flere miljøer i verdensklasse, mener et internasjonalt panel.
Universitetet i Bergen gratulerer May-Britt og Edvard Moser med nobelprisen i medisin.
Rundt 700 av de 1250 studentene som fikk tilbudet om digital skoleeksamen i 2014 byttet penn og papir med PC.
Emnet «Praktisk Informasjonsarbeid» får pris for særlig vellykket studiekvalitet. Professor Anne Berit Guttormsen blir hedret for sin evne til å ta vare på studentene.
Kreftforsker Stian Knappskog får åtte millioner kroner i rekrutteringsstipend fra Bergens forskningsstiftelse. Det samme får klimaforsker Nele Meckler og kreftforsker Nils Halberg.
De kjøper skrapelodd, spiller på odds på nettet og satser penger i poker. Norske 17-åringers syn på pengespill henger tydelig sammen med hva familie og venner synes er greit.
Fortidsmennesker lagde geometriske inngraveringer 350 000 år tidligere enn antatt. Det viser nye arkeologiske studier av ferskvannskjell fra Java
Det europeiske vitenskapsakademiet Academia Europaeas nordiske Bergens-hub diskuterte fremtiden til de nordiske havene under sitt aller første seminar.
Karen-Christine Frieles arkiv blir tatt opp i Noregs dokumentarv. Hennes homokamp anses dermed som en av Norges viktigste kulturhistoriske hendelser.