Nyhetsarkiv for Aktuelt

Stormbanene i Atlanteren endret seg under forrige istid. Det viser dryppsteiner fra grotter i Alpene.
Naturhistorisk museum er tømt i påvente av oppussing. Manglende finansiering over statsbudsjettet gjør at museet er stengt på ubestemt tid.
Studenthuset Det akademiske kvarter feirer jubileum. Rektor Dag Rune Olsen og Universitetet i Bergen gratulerer!
Nordsjøen er grunnlaget for Nord-Europas sivilisasjonshistorie, mener forfatter Michael Pye. Den 29. april åpner han Christiekonferansen i Bergen.
Hva skal generasjonene etter oss egentlig med Nordsjøen? UiB og BT inviterer deg under 30 år til skrivekonkurranse.
UiB-forskere vil mer enn gjerne gjøre sin forskning gratis tilgjengelig. Det viser rapporten for det første hele året med støtteordning for åpen publisering.
Det første utkastet til ny strategi for Universitetet i Bergen har arbeidstittelen ”Hav, liv, samfunn” og vart lagt fram for universitetsstyret torsdag.
Andreas Hejnol fra Sars-senteret får 17 millioner kroner fra Det europeiske forskningsrådet (ERC) for å gjenskape artenes utvikling.
Forskere i Bergen vil vaksinere rognkjeks som skal spise lakselus. Med godt immunforsvar kan den runde, rare fisken erstatte kjemikalier i kampen mot lus.
-Eg huskar kjensla eg fekk den gongen eg først høyrte om ebola. Vi visste ikkje kva dette var, men frykta kom snikande. Så begynte kollegaene mine å dø.
Masterstudentene i geovitenskap er UiBs mest fornøyde, viser Studiebarometeret for 2014.