Nyhetsarkiv for Aktuelt

En ny forskerskole i geofag skal samle stipendiater fra norske utdanningsinstitusjoner. Norges forskningsråd støtter skolen med rundt 20 millioner kroner.
John Birks ble 70 i januar. Forrige uke samlet nasjonale og internasjonale kollegaer seg til jubileumsseminar for frontmannen i paleoøkologi.
Forskere ved Universitetet i Bergen har oppdaget en genvariant som gir økt risiko for betennelse i bukspyttkjertelen.
De som har problemer med pengespill, opplever i større grad at de blir påvirket av reklamen. Over 6000 nordmenn er analysert i en ny undersøkelse.
Vilhelm Bjerknes grunnla moderne værvarsling. Egentlig ville han helst arbeide med teoretisk fysikk. Det var inntil han fikk økonomisk støtte til å forske på været.
Marina Warner får Holbergprisen 2015 for sitt arbeid med å analysere hvordan eventyr og myter reflekterer sin samtid.
Sverre Håkon Bagge får Gad Rausings pris på en million svenske kroner for sin forskning på Europas historie i middelalderen.
Katrine Vellesen Løken og Harald Barsnes er bare i starten av trettiårene, men har begge utmerket seg vitenskapelig.
Trond Markestad er professoren som fikk verdens nyfødte til å sove på ryggen. Nå får han Meltzerprisen for fremragende forskningsformidling.
Elever fra videregående skoler fikk oppleve studentlivet da Universitetet i Bergen åpnet dørene torsdag 5. mars.
Geofysisk Institutt får 35 millioner kroner av Kunnskapsdepartementet til oppussing og istandsetting av bygningen.
En reduksjon i den atlantiske sirkulasjonen kan motvirke global oppvarming i nord. Dette var ett av temaene som ble drøftet på den første Ocean Outlook-konferansen.