Hjem
Aktuelt

Nyhetsarkiv for Aktuelt

Datatilsynet vil pålegge universitetet 350.000 kroner i gebyr etter at opplysninger i et forskningsprosjekt ble utlevert uten nødvendig godkjenning.
En rekke utstillinger og framføringer av elektronisk litteratur er åpne for alle som del av den internasjonale konferansen og festivalen om elektronisk litteratur, ELO2015.
Aldri før har så mange fått tilbud om studieplass ved Universitetet i Bergen. 7688 nye studenter får plass til høsten, og universitetet er dermed fullt.
I år er det 20 år siden massakren som den internasjonale krigsforbryterdomstolen i Den Haag har erklært som folkemord.
Mange demente på sykehjem lider av grufulle smerter, men de klarer ikke formidle det. En ny metode utviklet i Bergen fanger opp smertene.
Universitetet i Bergens nye fjernstyrte miniubåt skal skaffe forskerne prøver, bilder og video fra verdens dypeste hav.
Det er ein tydeleg mangel på kompetanse innan kryptologi i Noreg, meiner professor Tor Helleseth. No skal han leia bygginga av eit sterkare kryptomiljø ved Universitetet i Bergen.
Den tyske hjerneforskeren Stefan Koelsch er ansatt ved Universitetet i Bergen. Her skal han fortsette utforskingen sin av musikkens innvirkning på hjerne og kropp.
Forsøk gjennom fire år viser oppsiktsvekkende resultater. Et stoff som finnes naturlig i nøtter utmerket seg som særlig effektivt i behandlingsforsøk.