Nyhetsarkiv for Aktuelt

UiB rykkar fram 41 plassar til nummer 182 i Times Higher Education si rangering av dei beste universiteta i verda.
Cecilie Gudveig Gjerde fra Universitetet i Bergen vant den nasjonale finalen i Forsker grand prix i Trondheim.
Forsker Maja Janmyr arbeider for at flyktningenes menneskerettigheter skal bli best mulig ivaretatt. I høst følger hun situasjonen fra Libanon.
Aslak Hjeltnes og Laura Sætveit Miles vil løfte blikket ut over eget fagfelt og dele forskning med barn og unge. De representerer UiB i Akademiet for yngre forskere, som stiftes i høst.
Nokon ser raudt, nokon daskar neven i bordet så koppane flyg, nokon slår, nokon bannar og nokon latar som ingenting. Kvifor vert vi sinte?
Filmen Ice and the sky vant Gulluglen under Bergen internasjonale filmfestival (BIFF).
Kjevebein laget av stamceller ga seier i Forsker Grand Prix Bergen for Cecilie Gudveig Gjerde fra UiB. Nå går hun videre til finalen i Trondheim.
Med rektor Dag Rune Olsen i spissen var en rekke UiB-forskere i Brussel for å markere åpningen av universitetets kontor i EU-hovedstaden.
For første gang tilbyr Universitetet i Bergen en innføring i eHelse som en del av profesjonsstudiet i psykologi.
Forfattarar av ny lærebok vil syna kor viktig grunnlovs-historia vår er internasjonalt.
Vann vil være en stor utfordring for Norge i framtiden, viser rapporten «Klima i Norge 2100», som ble presentert på Klimatilpasningskonferansen 22. september.
UiB si heilt nye satsing på opne nettkurs har gjort det mogeleg for Anne Ingeborg F. Reiestad og tusenvis av andre å gå på klima-førelesing i lunsjen.
UiB-forskere har utviklet en ny metode for å måle shoppingavhengighet: The Bergen Shopping Addiction Scale.
UiBs Jan Martin Nordbotten (33) tok doktorgrad i en alder av 22, og ble professor i en alder av 27 år. Nå utfordrer matematikkhjernen til TV-seere i beste sendetid.
Også høgsterettsdommarar er prega av sine verdiar og samfunnsyn når dei tek avgjerder i rettsalen. Det er konklusjonen i ei ny bok om norsk høgsterett.
Brüsselkontoret skal øke UiBs engasjement og tilstedeværelse i EU-hovedstaden.
Rundt 800 påmeldte deltakere, engasjerte forelesere og god stemning. Årets alumnusdag var den andre i UiBs historie. Og da er det som kjent blitt en tradisjon.
Universitetet i Bergen (UiB) blir rekna blant dei 200 beste universiteta i verda på QS-rankinga for 2015.