Hjem
Aktuelt

Nyhetsarkiv for Aktuelt

Christopher Henshilwood leier eit nytt prosjekt med røtene i arkeologien, men med medverkande frå fleire andre fagfelt. Prosjektet er i med i siste runde om å kvalifisere seg til statusen Senter for framifrå forsking.
Ved hjelp av skjeletter finner biologisk antropolog Stian Suppersberger Hamre ut hva folk i Skandinavia spiste og hvor de reiste for 1000 år siden.
Institutt for informatikk samarbeider med Simula Research Laboratory for å øke datasikkerheten i Norge. Samarbeidet materialiserer seg nå i et nytt selskap med navnet Simula@UiB.
I universitetsrangeringen QS basert på fagområder blir UiB i år rangert blant verdens topp 100 universiteter på tre områder: arkeologi, antropologi og marin forskning.
Forskarar frå UiB har funne eit protein som er viktig for å forstå korleis sjukdommar som Alzheimers oppstår.
Universitetet i Bergen (UiB) sitt andre nettkurs har nådd fleire tusen studentar over heile verda. For fleire av dei er dette det den første sjansen til å studere arbeidshelse.
Endelig er de ferdige. Over ti år har det tatt å samle inn og gå gjennom alle publiserte geologiske data over den siste istiden. Nå er datasettet og den nye gjenskapingen av isdekket klart til bruk for hele forskningssamfunnet.
Psykologiprofessor Kenneth Hugdahl mottar Advanced Grant fra Det europeiske forskningsråd (ERC) for andre gang. Han og Nobelprisvinner Edvard Moser er de eneste forskerne i Norge som har mottatt dette toppstipendet to ganger.
Fire sentre ved UiB er med i andre runde om å få den prestisjetunge tittelen som Senter for fremragende forskning (SFF).
Når samtalen blir for kjedelig, kobler Daniel Lokshtanov (32) av med oppgaver datamaskiner ikke klarer å løse. Det har gjort ham til en av Norges fremste algoritme-forskere.
Norsk ungdom har aldri vært sunnere. Samtidig rapporterer mange jenter om helseplager, stress og overdrevet slanking.
Nils Halberg ved Institutt for biomedisin fant proteinet som gjør at kreftceller kan spre seg i kroppen.
Nils Halberg leder en forskningsgruppe som skal finne ut hvordan overvekt er forbundet med kreft.
Den amerikanske litteraturprofessoren Stephen Greenblatt, Harvard University, tildeles Holbergprisen 2016 for sitt banebrytende arbeid innen Shakespeare- og renessanseforskning og for hans brede innflytelse innen humaniora de siste førti år.
Nye digitale læringsformer kan blåse liv i passive førelesingar. Forskerforum har publisert ei stor sak om innovativ undervising, der dei blant anna intervjuar førsteamanuensis Christian Jørgensen ved Institutt for biologi. Han har fått fleire prisar for undervisninga si.
Universitetet i Bergen (UiB) blir rangert som det 92. beste universitetet i Europa på ny universitetsranking.
Elevene Richard og Karen var nysgjerrige på kunnskap om IS og terror. De fikk seg flere aha-opplevelser under Åpen dag ved UiB.
Forsker Cecilie Schou Andreassens forskning på avhengighet er lest av millioner. Nå får hun Meltzerprisen for fremragende forskningsformidling.

Sider