Hjem
Aktuelt

Nyhetsarkiv for Aktuelt

Studentene som fikk annullert eksamen etter at de måtte evakuere eksamenslokalet på grunn av brannalarm, slipper likevel å ta eksamen på nytt.
15. august markeres studiestarten på Universitetet i Bergen. Nye studenter blir overrasket over hvor bra Bergen er som studentby, sier fadder Trym Portvik.
Tre klimaprosjekt med tilknyting til UiB får støtte frå Horisont 2020.
Nansensenteret og Stein Sandven leier prosjektet som får 15,5 millionar Euro for å bygge eit betre observasjonssystem i Arktis. Også to andre nyfinanserte EU-prosjekt involverer Bjerknesforskarar og forskarar frå Universitetet i Bergen.
Studentene ved Det juridiske fakultet overrakte i juni Foreleserprisen til førsteamanuensis Miriam Skag.
Vil du øke synligheten av din forskning i Brussel eller kanskje ønsker du hjelp til å bygge opp et europeisk nettverk? Da bør du ta kontakt med Kristof Vlaeminck. Møt vår mann i Brussel.
Linnea fikk en ensom start på studielivet. En lapp på oppslagstavlen snudde rundt på alt – nå er den sosiale kalenderen full.
Forsking på diamantproduksjon og helse får kring 26 millionar kroner i FORNY2020-støtte frå Forskingsrådet.
Det er ikke ”42” som er svaret på livet, universet og alt sammen. Når det kommer til reproduksjon er det et annet tall som gjelder.
Leder for Dyreavdelingen ved UiB, Aurora Brønstad, har blitt utnevnt til ambassadør for faktabaserte dyreforsøk. Hun jobber for bedre og færre forsøk på dyr.
Kongen i statsråd 17. juni 2016 har bestemt at Universitetet i Bergen (UiB) og Kunst- og designhøgskolen (KHiB) i Bergen skal slåes sammen fra 1. januar 2017.
Småfisk som formeirer seg raskt kan vera eit viktig verkemiddel i kampen mot underernæring i dei fattigaste delane av verda. Det er konklusjonen i ein FN-rapport, der Jeppe Kolding frå UiB har vore førsteforfattar .
Universitetet i Bergen har annullert en eksamen i nordisk språk for 36 studenter. Årsaken er at studentene fikk anledning til å snakke sammen da brannalarmen gikk og de måtte evakueres.
John-Arne Røttingen blir ny direktør i Forskningsrådet.
Hva skjer med Kinas økonomi? Er kullforbruket på vei ned? Hva med CO2-utslippene? Hva tenker Kina om fornybar energi? Hvordan rammes landet av klimaendringene? Dette er spørsmål du får svar på i rapporten «Kinas grønne revolusjon».
Ti jusstudentar frå Bergen er denne månaden i Kina for å lære meir om kinesisk rett og rettskultur.
Takket være studenter ved Informasjons- og medievitenskap er det mulig å få TV-reklame på mobilen uten å bli avbrutt midt i filmen.
Frode S. Berven og Stian Knappskog får Falchs Juniorpris 2016. Begge kan vise til forskingsresultat som kan hjelpe mange pasientar.

Sider