Nyhetsarkiv for Aktuelt

Forskere fra Universitetet i Bergen har bidratt til å dokumentere det første kjente tilfellet av menneskelig økologisk og kulturell tilpasning til klimatiske variasjoner.
Konkurransen var tøff blant årets søkere på mediestudiene ved UiB. Nå er 220 studenter klare for å innta de splitter nye lokalene i Lars Hilles gate.
Nyetablerte tilbud innen sivilingeniørstudier og medieteknologi trekker studenter til Bergen. Slik bidrar UiB til å utdanne studenter som møter fremtidens krav og er med på å utvikle samfunnet.
Tirsdag 18. juli dykket undervannsroboten Ægir 6000 ned til vraket av den amerikanske ubåten Nautilus. Den endte sine dager i byfjorden i Bergen i 1931. Begivenheten ble strømmet live på Facebook.
Professor Jill Walker Rettberg studies how humans use technology and what it means to us as a culture.
Cecilie Gudveig Gjerde forsker på stamceller og kjevebein. Hun har blitt tegneseriehelt på grunn av det.
Professor Peter M. Haugan har ledet UNESCOs Intergovernmental Oceanographic Commision de siste to årene. Nå er han gjenvalgt til to nye år i det viktige FN-embetet.
Investeringer i forskning, innovasjon og utdanning er ikke bare økonomisk nødvendig, men også en samfunnsmessig forpliktelse, slår rapport om EUs framtidige kunnskapspolitikk fast.
Aldri før har så mange museumsgjester besøkt Historisk museum i juni måned. Årsaken er ustillingen om plasthvalen.