Nyhetsarkiv for Aktuelt

– Med dette opplegget blir både den faglige og pedagogiske kvaliteten bedre, mener fagansvarlig Ingunn Lunde.
UiBs nye Senter for fremragende forskning er nå offisielt åpnet.
Disse fagmiljøene arbeider med å forstå hvordan klimaendringene påvirker oss.
Mange møtte fredag opp i Media City Bergen, til lanseringen av den nye UiB-satsingen Senter for klima og energiomstilling (CET).
Sars-senteret ved UiB fikk nylig to prestisjefylte Marie Curie-stipender. De neste fire årene skal de inngå i internasjonale nettverk som forsker på evolusjon.
Den kontroversielle elektrosjokk-behandlingen er blitt byttet ut med små elektriske impulser til hjernen. Det kan hjelpe pasienter med depresjon, slag og hjernesvulst.
Universitetsstyret vedtok i dag et budsjett for 2018 som styrker ressurser for videreutvikling av UiBs satsingsområder og som også setter av midler til oppfølging av den nasjonale satsingen på humaniora.
– Det er på Vestlandet vi kjenner mest på dette med flom og ekstremvêr, seier klimaforskar og senterleiar Håvard Haarstad.
UiB har tatt nasjonalt ansvar for å sikre kunnskap om kva som skjer når studentar sluttar.
Klima var temaet for årets utgave av konferansen Forskning i front.
- Dette har vært en av de viktigste konferansene Universitetet i Bergen har deltatt på i år, sier rektor Dag Rune Olsen.
UiB er best i landet på internasjonalisering og sitering, i følge den ferske Indikatorrapporten fra Forskningsrådet.
Ei auka satsing på lærlingar på tvers av heile universitetet viser igjen.
Døper auditoriet på VilVite-senteret i John Nash sitt namn den 25. oktober.
- Jeg ser fram til å lede arbeidet med å samle selskapene i en stor slagkraftig forskningsenhet, sier Hans Olav Lindal, ny styreleder for selskapet. Forskningsselskapet vil bestå av virksomhetene Uni Research AS, Christian Michelsen Research AS, IRIS AS, Agderforskning AS og Teknova AS.
Han beskrives som et mangfoldig og lidenskapelig kunstvesen. Med en solid akademisk bakgrunn fra Dragefjellet og NHH er den kunstelskende juristen KODE sin nye direktør.
I forslaget til statsbudsjett bevilger regjeringen 80 millioner kroner til Universitetsmuseet i Bergen.
Regjeringen foreslår å gi 6 millioner kroner til revisjon av Bokmålsordboka og Nynorskordboka i 2018.