Hjem
Aktuelt

Nyhetsarkiv for Aktuelt

Forskningsrådet gir prosjektstøtte til tre unge forskartalent ved UiB.
Tre søkere har fått innvilget rekrutteringsstipendet BFS Starting Grants 2017. Samlet får prosjektene over 50 millioner kroner, og omhandler både middelalder, matematikk og universets opprinnelse.
Nytt HF-bygg på Sydneshaugen og EnTek-klynge er bare to av flere nye bygg UiB planlegger de kommende årene. UiB vil også gjennomføre en vesentlig oppgradering av eksisterende bygninger.
Fekk pris av kommunaldepartementet for satsing på lærlingordninga.
En glødende interesse for klimautfordringene og behovet for samfunnsomstilling fikk Kårstein Måseide til å søke jobben som forskningskoordinator for CET. Nå inviterer han til tverrfaglig samarbeid.
UiB får tre av fem av landets Consolidator Grants frå det europeiske forskingsrådet (ERC).
Daniel Nygård har på noen uker i høst redigert fem ferdige filmer til bruk i undervisning. Det har han gjort gjennom videoredigeringsprogrammet Viz story.
– Samfunnet treng fleire matematikarar. Dette er brei utdanning som kan brukast innan svært mange fagfelt, seier student Hege Frøysa.
Statsminister Erna Solberg vil være hovedtaler når universitets- og høyskolesektorens nasjonale konferanse for FNs bærekraftsmål avholdes i Bergen 8.-9. februar 2018.
– Det gøyeste med geologi er at det er veldig praktisk, med feltarbeid og ekskursjoner i nesten alle fag, sier student Dina Hauge.
Kunnskapsministeren kom med klare utfordringer til de fremmøtte da han sparket i gang den nasjonale konferansen om digitalisering i universitets- og høyskolesektoren. Men det vanket også litt skryt.
NMR-plattformen håpar å kunne forutsjå kreft og stoffskiftesjukdomar – om dei berre får nok data.
Francesco d’Errico er rangert som en av verdens mest siterte forskere av prestisjetunge Clarivate Analytics.
Ørnulf Lillestøl har takket ja til stillingen som fakultetsdirektør ved Det psykologiske fakultet ved Universitetet i Bergen. Han tiltrer som fakultetsdirektør i mars 2018.
UiB brukar no robot i saksbehandling. – Eg var spent på korleis teknologien ville verke i praksis, men det fungerer veldig godt, seier Nina Fox.
– Det er gøy å lære om korleis verda fungerer, og kvifor ting er slik dei er, seier fysikk-student Ingunn Rossland.
- Viss du har lyst til å forstå klimaendringane, eller ønsker å vere med på å utvikle fornybare energiressursar, er dette retninga å gå, seier student Henrik Auestad.
Snø og is forårsaker hver vinter store forsinkelser for både privat og offentlig flytransport. Nå kan en forskningsidé fra Universitetet i Bergen gjøre avising av fly unødvendig.

Sider