Nyhetsarkiv for Aktuelt

Professor Bodil Holst ved Institutt for fysikk og teknologi er utpekt til å lede komiteen som skal utpeke de tre neste vinnerne av Kavliprisen innen nanovitenskap.
Mer enn 50 frivillige står nå klare til å drive det nye faglig-sosiale møtestedet for SV-studentene; Diskuterbar.
Fysioterapeut Ingrid Loftås tok master i fysioterapivitenskap ved Det medisinske fakultet, for å være bli bedre i jobben sin, og å stå sterkere i kampen om de mest attraktive jobbene.
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide var tirsdag på UiB for å snakke om internasjonalt samarbeid under press. Se opptaket fra arrangementet her.
Arkeologene som fant verdens eldste menneskeskapte tegning er tilbake i Blomboshulen på jakt etter nye funn. Bli med inn i grotten å se hvordan professor Henshilwood og hans team jobber når de graver etter spor som kan fortelle oss hvordan vi har utviklet oss til moderne mennesker.
Benedicte Løseth er ansatt som ny forskningsdirektør ved Universitet i Bergen. Hun gleder seg til å ta fatt på stillingen og bli kjent med både ansatte og forskningsaktiviteten.
​​​​​​​Små forskjeller fra i fjor, men studentene ved UiB trives alt i alt bedre. Det viser Studiebarometeret 2018. I den omfattende studentundersøkelsen får blant annet den nye journalistikkutdanningen svært gode tilbakemeldinger fra studentene.
I det elektive emnet ELMED219 gir far og sønn Lundervold medisinere og ingeniører en innføring i hemmeligheten bak kunstig intelligens, og hvordan det kan benyttes i klinisk arbeid.
Dag to av Bærekraftskonferansen 2019 fokuserte på hvordan akademia kan bruke sin kunnskap for å påvirke beslutningstakere, både lokalt og globalt.
Den norske nasjonale komiteen for FNs 2030 Agenda lanserte en felles plattform for såkalt «best practice» på den nasjonale Bærekraftskonferansen 2019 (SDG Conference Bergen).
Hyperion Imaging System gjør det mulig å undersøke vevstoff på en mye mer nøyaktig måte enn tidligere. Maskinen i Bergen er den eneste av sitt slag per dags dato i Nord Europa.
Fra å bygge en global studentbevegelse til universitetenes nøkkelrolle for en bærekraftig verden: første dag av Bærekraftskonferansen 2019 viste bredden i det kritiske engasjementet rundt global bærekraft i akademia.
Det er mange dilemma rundt en rask endring av samfunnet for å nå målene i Parisavtalen. Ser opptaket av debattmøtet ekspertpanelet diskuterer store utfordringer og mulige konflikter mellom FNs bærekraftsmål.
Se streamen fra Bærekraftskonferansen i Bergen 2019 her.
I februar 2018 var Victoria W. Thoresen og Jakob Grandin med på den første SDG Conference Bergen for å skape kritisk debatt i universitetssektoren om bærekraftsmålene. Nå vender de tilbake til den andre konferansen.
Siden 1971 har Svalbard opplevd en oppvarming om vinteren på 7°C, viser en ny rapport. Svalbard har mistet to måneder med vinter siden 70-tallet, sier UiB-forsker.