Nyhetsarkiv for Aktuelt

Hvordan kan universitetssamfunnet få relevant informasjon om hav- og klimaendringer direkte til beslutningstakere? Benjamin Pfeil og hans team ved Universitetet i Bergen har i mange år jobbet i det stille med nettopp dette – og det gir resultater.
29. august var det universitetsstyremøte ved UiB. Sjå møtet i opptak her.
Blir man frisk av fisk og ødelegger ungdommene språket vårt? Det var tema da podcasten UiB Popviten ble spilt inn live under Arendalsuka. Hør episodene her.
Fersk rapport viser at mobbing og trakassering er utbredt i UH-sektoren. - Alle våre ansatte og studenter skal oppleve Universitetet i Bergen som et godt sted å studere og arbeide, sier rektor Dag Rune Olsen.
Da Karsten Specht kom i kontakt med hjerneforskere og språkterapeuter som arbeidet med afasi-pasienter var det gjort.
Semesterstart på Det psykologiske fakultet bød på fjordcruis for norske og utenlandske studenter.
UiB tjuvstartet Arendalsuka med et akademisk klimaseilas med Statsraad Lehmkuhl. Da seilskipet ankom pollen i Arendal var det fullastet av forskere og arrangementer med hovedvekt på klima og bærekraft.
- Når du høyrer på musikk går det signal rett i frå øyrane og inn i den emosjonelle delen av hjernen, sier Geir Olve Skeie, overlege i nevrologi og professor ved Griegakademiet. I denne podcasten forklarar han kordan musikk påverkar hjernen, og du kan høyre han spele Chopin.
Bergen er på topp i Norge i odontologi og tannpleie ifølge Shanghai-rangeringen, en av verdens viktigste rangeringer for universiteter.
Kan teknologien løse verdens behov for omstilling? Dette var det sentrale spørsmålet da SDG Bergen inviterte til paneldebatt på Arendalsuka 2019.
Lær om greske og romerske byer, deres utforming, historie, arkeologi og vår felles europeiske kulturarv. Oppstart 12. september.
Mange hadde funnet veien til Muséplass, for den offisielle åpningen av studieåret ved UiB, 12. august.
Dei nye studentane ved SV -fakultetet vart tekne imot med pomp og prakt i dag. Rekordmange har takka ja til studieplass ved fakultetet. (bildekarusell)
Med vær og vind som drivkraft og tema satte UiB og Bjerknessenteret kursen mot årets Arendalsuke. Ombord på staselige Statsraad Lehmkuhl fikk næringsliv, forskere og klimainteressert ungdom brynt seg på diskusjoner om klimautfordringer og mer naturkrefter enn ventet.
Studenter fra seks kinesiske universiteter og ett amerikansk universitet er i Bergen for å delta på årets Maritime Bergen Law Summer Programme ved UiB.