Nyhetsarkiv for Aktuelt

UiB sitt klimaavtrykk skal reduserast. Har du ein god idé som kan hjelpe til på vegen? Søk midlar frå UiB sitt klimafond. Husk søknadsfrist 13. mai.
Nå er valgresultatet klart. Disse medlemmene skal representere UiBs ansatte og studenter de neste fire årene.
Med over 900 påmeldte var årets Christiekonferanse, som for første gang var åpen for alle, en suksess. På programmet var det flere fremtredende forskere, politikere og samfunns- og næringslivstopper, og flere av dem var tydelige på at det trengs et nytt skattesystem.
Linda Eide og Gunnstein Akselberg får Christieprisen 2021 for det langvarige arbeidet med å formidle godt språk og språklege fenomen i norsk. – Vi har lagt så mykje sjel, hovud og hjarte i språksjovet vårt, så no er vi berre veldig stolte og glade, seier dei.
Midnattssol og polarnatt skaper barrierer for marine arter som trekker nordover på grunn av global oppvarming. De økologiske endringene fanges ikke opp i modellene.
Dei tre splitter nye studieprogramma ved SV-fakultetet er mellom dei mest populære på UiB. Søknadstala er knallsterke for både lektorutdanninga i sosiologi, sivilingeniørutdanninga i informasjonsteknologi og økonomi, og bachelorprogrammet i kunstig intelligens.
Søknadsrekord for nye UiB-studier: Tall fra Samordna opptak viser at UiB øker antallet søkere med over fem prosent. Særlig populære er IKT- og teknologifagene.
Da søknadsfristen for å søke høyere utdanning gikk ut 16. april, ville rekordmange studere realfag på Universitetet i Bergen. UiB er det mest populære realfagsvalget i Norge.
Universitetet i Bergen (UiB) havner i år blant nummer 201-300 i bærekraftsrankingen Times Higher Education (THE) Impact Rankings. I fjor var UiB på 85. plass.
Ledelsen ved Universitetet i Bergen er fornøyde med resultatene av årets ARK-undersøkelse, men ser samtidig områder som må forbedres.
Arkeologer har gjort det største gullfunnet fra forhistorisk tid på Vestlandet på over 50 år.
Trass eit vanskeleg år har studentar ved SV- fakultetet gjort det svært bra. Langt fleire enn før har gjennomført studiane sine sjølv om undervisninga har vore mest digital og campus har vore stengt.
Samtlege av jussprofessor Eirik Holmøyvik sine juridiske konklusjonar om styresmaktene si handtering av Covid-19 er ført opp som kritikk- og læringspunkt i Koronakommisjonen sin rapport.
SDG Bergen sparket i gang FNs havforskningstiår med en 100 dagers serie på Twitter for å vise interessante eksempler på havforskning og hvordan akademia kan bidra med vitenskapelige råd til beslutningstakere.
Se sendingen med professor Anders Johansens jubileumsforedrag om UiBs historie.
I år fyller Universitetet i Bergen 75 år. Her kan du se jubileumsforelesningen som ble holdt i anledning markeringen den 9. april.
Regjeringen foreslår å innføre krav om barnevernsfaglig mastergrad for ansatte i barnevernet. I tillegg skal mastergradene få felles kompetansekrav.