Hjem
Aktuelt

Nyhetsarkiv for Aktuelt

Eit team av nokre av dei fremste ekspertane innan faget, opprettar forskingssenter med mål å re-klassifisere diabetes, og persontilpasse behandlinga.
Se alle prosjektene som skal ledes av forskere fra Universitetet i Bergen her.
I fjor vinter ble en tredjedel av befolkningen i Ulvik herad i Hardanger smittet samtidig av en ny variant av koronaviruset. Pandemisenteret ble invitert til å delta på et dialogmøte med lokale representanter for å drøfte erfaringer fra det store utbruddet.
En ny studie fra forskere ved UiB tilbakeviser tidligere funn fra en amerikansk studie som påviste en assosiasjon mellom bruk av epidural ved fødsel og utvikling av autisme og ADHD hos barnet.
Det er penger og utdanning som gjelder om man vil ha innflytelse i det norske sosialdemokratiet. Vi har dokumentert at gjennom 50 år med politiske reformer har vanlige folk hatt liten innflytelse på politikken.
15. august var det offisiell start på det akademiske året ved UiB, og med det er studentene endelig tilbake i bybildet. Se bilder og opptak fra velkomstseremonien på Muséplass her.
Torsdag 11. august var det velkomstmøte for 104 flyktninger som skal studere på UiB. Bli kjent med søstrene Sereda fra Bucha utenfor Kyiv.
Kina startet en massiv militærøvelse i farvannet rundt Taiwan etter Pelosis besøk på øyen. Hva er det egentlig Kina prøver på? Postdoktor i kinastudier og Taiwan-ekspert Julia Marinaccio forklarer.
Mandag 15. august kl. 15.00 er det duket for velkomstseremoni og åpning av det akademiske året ved UiB. Det blir taler fra rektor, statsråd og andre inviterte gjester, samt minikonsert.
Pandemisenterets forskningskatalysator fortsetter gjennom våren. Arrangementene er åpne for studenter og vitenskapelig ansatte som ønsker å belyse pandemirelaterte tema fra ulike perspektiv.