Nyhetsarkiv for Aktuelt

Konferansen Nordic Developmental Biology Societies & Michael Sars Symposium Joint Meeting ga et unikt perspektiv på de nyeste fremskrittene innen utviklingsbiologi, tiltrakk seg et mangfoldig publikum og styrket forbindelsene mellom nordiske og internasjonale institusjoner.
Muséplass 1 og Christies gate 20 er stengt som følge av demonstrasjonen.
Navneendring, justeringer i studieforskriften og etablering av et akademisk spin-out fond er saker universitetsstyret skal behandle i semesterets siste styremøte.
Sosiologer ved UiB har undersøkt karakterer og sosial bakgrunn i den videregående skolen. – Det som overrasket meg mest, var hvor store kjønnsforskjeller det var mellom gutter og jenter i synet på karakterer, sier førsteamanuensis, Katharina Sass.
Forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel overrakte i dag Holbergprisen til den kamerunske forskeren Achille Mbembe, for hans arbeider innen historie og politisk filosofi.
Se den offisielle prisutdelingsseremonien for Holbergprisen og Nils Klim-prisen torsdag klokken 14.
Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun kunngjorde i dag at vinneren av Holbergprisen i skolen 2024 er Erika Lind-Larsen, med prosjektet «Lost in Translation?».
Ny forskning viser at en del politikere som er skeptiske til kjønnskvotering i politikken, er positive til kjønnskvotering i ledelsen til religiøse organisasjoner.
Fredag 31. mai samlet konferansen "Humaniora møter kunstig intelligens"  fullt hus i Storsalen ved Universitetet i Bergen. Arrangører var HF-fakultetet ved UiB og Universitets- og høgskolerådets enhet for humaniora (UHR-Humaniora).