Nyhetsarkiv for Aktuelt

Kreftforskarar frå inn- og utland samla seg i Bergen 30.mai for å markere opninga av Centre for Cancer Biomarkers. Senteret har status som framifrå forskningssenter.
Som det fyrste landet nokon sinne kunne Rwanda i 2008 fylle nasjonalforsamlinga med eit fleirtal kvinner. Og resten av Afrika følgjer etter.
Bruno Latour mottar Holbergprisen onsdag 5. juni. Se video og les mer om prisvinneren.
Er det din egen medfødte smak eller hva du har lært av andre som bestemmer om du liker et kunstverk? Begge deler, mener et australsk-norsk forskerteam.
Aina M. Berg (48) er ansatt som ny direktør i forskningsselskapet Uni Research.
Arbeid av "stor vitenskapelig eller sosial betydning", gjør at Kjetil Søreide mottar Falchs Juniorpris for yngre forskere ved Det medisinsk-odontologiske fakultet, UiB.
Kjersti Fløttum, Peter M. Haugan, Katharina Wolff og Synnøve Myhre er valgt som faste representanter til universitetsstyret fra 1.august 2013.
Jarle Eid, Asbjørn Strandbakken og Knut Helland forsetter som dekaner på sine fakultet de neste fire årene. Margareth Hagen blir ny dekan på Det humanistiske fakultet.
Nattskiftarbeidere sover like godt som dagarbeidere offshore.
Forskere har kommet ett steg videre i å finne ut hva som skjer i hjernen til friske personer som hører stemmer i hodet.
Ledelsen inviterer til høring om nytt reglement for vitenskapelige stillinger.
Det er langt mer enn tanks og soldater som truer menneskelig sikkerhet. - Stadig flere trusler må løses globalt, sier UiB- forsker Siri Gloppen på konferansen «Lysøen revisited».
Nettforelesninger er mer populære hos studentene enn tradisjonelle forelesninger. Det kom frem på UiBs konferanse om studiekvalitet.
Takket være tidlig innsats fra forskere ved Universitetet i Bergen har vi et norsk oljespråk i dag.
Fangst og lagring av CO2 kan fjerne store delar av klimagassutsleppa frå olje og andre fossile brensel. Kvifor blir då så få slike prosjekt realiserte?
Det er klart for valg av nytt universitetsstyre for de neste fire årene. Se kandidatene her.
Det nye bachelorstudiet i Kinesisk har hatt overraskende mange søkere. HF ønsker å utvide.
Mandag 6. mai kom nyheten om at UiB får startbevilgning til ny aula. Det ble feiret med åpent hus og kakefest på Universitetsmuseet samme dag.