Nyhetsarkiv for Aktuelt

Forskere fra Institutt for informasjons- og medievitenskap deltar i EUs H2020-prosjekt INJECT for å utvikle ny teknologi som skal hjelpe journalister til å bli mer kreative.
Språkressursar vert lettare tilgjengelege for forskarar i heile Europa.
Professor Michael Fellows har eit stort engasjement for matematikk, algoritmar og informatikk. Engasjementet resulterte ikkje berre i banebrytande forsking, men skodespel og kjærleik.
Korleis vil klimaet på jorda vera i framtida? Noel Keenlyside arbeider hardt for at vi skal vita meir.
Rektor Gerd Tinglum ved Kunst- og designhøgskolen (KHiB) er oppnevnt som interimsdekan ved Universitetet i Bergen. Det ble enstemmig vedtatt i universitetsstyremøtet 25. august 2016.
Forbrytere som blir dømt til fengsel gjør langt færre kriminelle handlinger i fremtiden og kommer raskere inn i arbeidslivet. Det viser en studie ledet fra Universitetet i Bergen.
Med hjelp av mikrobobler kan pasienter med uhelbredelig kreft i bukspyttkjertelen leve dobbelt så lenge, viser en studie ved Universitetet i Bergen og Haukeland Universitetssykehus. Dette er første gang teknikken er brukt på pasienter.

Daniel Lokshtanov har fått det prestisjefylte Starting Grant fra Det europeiske forskningsråd. Han er den tredje forskeren ved Universitetet i Bergen som for tiden innehar et slikt stipend.
Prosjektet iEarth vil samla dei store aktørane innan geofagleg utdanning. No er prosjektet i finalerunden for å verta eit Senter for framifrå utdanning (SFU).
Fredag 26. august 2016 ble 69 nye doktorer hyllet i Universitetsaulaen.
– Vårt mål er å styrke det faglige miljøet for filosofisk logikk i Norge.
Godt humør og gode tips til å komme godt i gang som student. Et velsmurt apparat hjelper studentene til å finne seg til rette.
Byen viste seg fra sin absolutt beste side da årets vel 5000 nye UiB-studenter ble ønsket velkommen i Nygårdsparken.
Knut Martin Tande ved juridisk fakultet kjøpte joggesko og fikk fart på digitaliseringen. Nå har han sammen den faglige ledelsen ved fakultetet mottat Læringsmiljøprisen for 2016.
Fire prosjekt innan utviklingsrelatert forsking får støtte frå Universitetet i Bergen og Chr. Michelsens Institutt.
Universitetet i Bergen er plassert mellom de 201 til 300 beste universitetene i verden på årets Shanghai-rangering.
UiB ble vedtatt av Stortinget i 1946. 70-åringen markeres ved høstens semesterstartsåpning.
På ein konferanse i august 2016 samla krefter frå heile Bergensregionen seg for å ta Helsecampus Årstadvollen eit steg nærare realisering.