Hjem
Aktuelt

Nyhetsarkiv for Aktuelt

Overvektige rotter foret på protein fra torsk hadde bedre nyrefunksjon enn overvektige rotter som fikk diett basert på melkeproteiner, viser forskning av Oddrun Gudbrandsen ved Klinisk institutt 1.
Forskning utført av Ane Johannessen ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin viser at til og med lave konsentrasjoner av luftforurensing forårsaker helsetrøbbel 20 år etter.
Besøkende kan igjen se vikingskatten som ble stjålet, og senere delvis kom til rette, ved Universitetsmuseet i Bergen.
Universitetsstyret har vedtatt opprettelsen av et ph.d.-program i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Universitetet i Bergen.
UiB klatrer på prestisjefylt rangering og er landets mest siterte universitet. – Dette viser hvor stort gjennomslag forskningen vår har. Funnet av verdens eldste tegning er et ferskt eksempel på forskning av høy kvalitet med stor internasjonal interesse, sier rektor Dag Rune Olsen.
Sølv har ei fortid som medisin. Frida Johanne Lundevall viser korleis det edle metallet kan bekjempa kreft. 
Bli med på laboratoriet til dCod-prosjektet. Velg selv hva du vil se på i videoen over.
Alzheimer sykdom er en av de største globale samfunnsutfordringene vi står overfor i dag, mener forskere ved Universitetet i Bergen.
En verneverdig lystgård fra 1700-tallet skal bli UiBs nye grønne samlingspunkt. 30.september åpnes nye Lønningen lystgård på Milde.
- Dette senteret kan spille en viktig rolle i å få frem flere graveprosjekter, ved å tilby både tid, ressurser og kompetanse, sa generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, da hun åpnet UiB sitt nye Senter for undersøkende journalistikk onsdag.
Formidlingsglade forskere, engasjerte debattanter og et forskningstorg fullproppet av forskningsglede. Her finner du UiB på Forskningsdagene.
Over 600 deltakere besøkte arrangementet Give a Job på Studentsenteret mandag. Innvandrere og asylsøkere var invitert til å møte rundt bedrifter for å knytte kontakter og finne jobbmuligheter.
19. september åpner UiB sitt nye Senter for undersøkende journalistikk på Media City Bergen (MCB).
Nyheten om at verdens eldste tegning er funnet av en gruppe arkeologer fra UiB har fått hele verden til å se mot Bergen. I løpet av noen få minutter var den 73 000 år gamle tegningen blitt toppsak hos alt fra New York Times til Wall Street Journal og BBC.
Fire unge og internasjonalt anerkjente matematikere er ansatt i forskerstillinger ved universitetene i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø. Rekrutteringen er gjort mulig med støtte fra Bergens forskningsstiftelse og Tromsø forskningsstiftelse.
Arkeologer fra UiB har oppdaget verdens eldste tegning i en hule i Sør Afrika. Den abstrakte tegningen viser et rødt kryssmønster laget med en okerfargestift for 73 000 år siden.
Hvor bekymret er vi for klimaendringene? Forskerne vil bruke psykologisk innsikt for å hjelpe oss til å forstå klimaendringene og bli mer bevisste egne valg når det gjelder klima og energibruk.
Bergen Offshore Wind Centre vart offisielt opna torsdag 13. september. For Universitetet i Bergen er dette eit stort samfunnsoppdrag, seier universitetet sin energidirektør.

Sider