Nyhetsarkiv for Aktuelt

Se glimt både fra den hektiske timen før doktorpromosjonen - og fra selve den høytidelige feiringen.
”Vårt mål er å bevege verden fremover” skriver rektor Sigmund Grønmo i sin kronikk i Bergens Tidende.
Stressa alger omdannar solenergi til hydrogengass.
Disneyland er en fornøyelsespark for døde barn. Hundretusener bekjenner seg til en religion som i utgangspunktet bare eksisterte på film. Slik arter det seg når populærkulturen overtar religionen.
Hvem skal få medisinsk hjelp om det ikke er nok til alle? UiB-forskere samarbeider med Verdens helseorganisasjon for å få debatt om tunge avgjørelser.
UiB skal satsa på tysk språk som eit ledd i sin internasjonale strategi.
Gard Buen Jenset har fått det ærefulle oppdrag å holde tale på vegne av alle de rekordmange doktorene som blir hedret i Håkonshallen fredag 28. januar. Se video fra forberedelsene hans her.
Norges Forskningsråd deler ut over 20 millioner kroner til tre forskningsprosjekt på Det Matematisk-naturvitenskapelige fakultet.
Arkitektene som har fått kontrakten for Museumsprosjektet til Universitetet i Bergen har en lang tradisjon både på Nygårdshøyden og i Bergen.
Universitetet i Bergen kommer best ut blant norske læresteder målt i strykprosent.
En kommende lege skal ikke bare finne ut av pasientens plager, han må også takle pasientens personlighet. Legesamtalen står på timeplanen for medisinstudentene i Bergen.
Alt er politikk, ikke bare det politiske. Forskningsprosjektet FEMCIT setter punktum i dag, etter fire år forskning på hva det vil si å være en medborger.
Verden er befolket av utlendinger, ikke av nordmenn. Det ble det i alle fall sagt under Internasjonal uke. Se video fra åpningen her.
I kappløpet om framtidige studentar deltek UiB på 12 utdanningsmesser og utallige skulebesøk.
Kuvvet Atakan blir omtalt i Dagens Næringsliv som et av ti forbilder blant ledere i Norge med internasjonal bakgrunn.
Han var en viktig person i den norske og internasjonale tuberkuloseforskningen, men i dag er bergenseren Birkhaug nærmest glemt. Se Hubro-dokumentaren om hans liv.
Ferskt frå trykkeriet er det første Hubro i 2011 ute i dag. Les om vaksineskandale, UiB sine flytteplanar på sekstitallet, og fruktene av kameratskapet mellom Fridtjof Nansen og Bjørn Helland-Hansen.
Studentar frå Nepal har tilbrakt eit halvår ved UiB, og fått møte ein internasjonal universitetskultur.