Nyhetsarkiv for Aktuelt

Klimaendringar i Asia er det nye satsingsområdet til Bjerknes senter for klimaforsking. – Ein får eit anna perspektiv når ein arbeider med dei områda som vil bli hardast råka, seier professor Tore Furevik.
Når Eurovis11 starter i Bergen 1. juni, blir åpningstalen holdt av tegneserieteoretikeren Scott McCloud. Arrangørene mener visualiseringsfeltet kan lære flere ting fra tegneserier.
En tydeliggjøring av På Høydens redaksjonelle og organisatoriske plattform er blant sakene som skal opp i Universitetsstyret på tirsdag.
Ni av ti studenter i Bergen som bruker Studentbarnehagene er godt fornøyde med Studentsamskipnaden. Totalt får SiB 67 poeng i kundetilfredshet.
Øystein Grøndahl som tar mastergrad i romfysikk ved UiB, er i tillegg foreleser ved Høgskolen Stord/ Haugesund.
Denne uken kommer H.M. Dronning Sonja til Bergen, og vil møte abelprisvinner John Milnor, rektor Sigmund Grønmo og professor Hans Munthe-Kaas.
Polfareres psykologiske mestring har fått langt mindre oppmerksomhet enn den fysiske kraftprøven de gjennomgår.
Då nevrologen William Howlett ikkje fann lærebøker som medisinstudentane hans i Tanzania kunne kjenne seg att i, bestemte han seg for å skrive si eiga. Forleggjaren heiter UiB.
Universitetet i Bergen deltar denne uken sammen med 16 andre universitet på World Universites Network-konferansen i Shanghai.
Kjetil K. Fosshagen blir dei midlertidig tilsette sin representant i Universitetsstyret. Også studentane har hatt val på nye representantar.
Et relativt ferskt fagfelt har fått et enda ferskere tidsskrift. Visuell kultur er alt fra tegneserier til advarselen på sigarettesker, og det nordiske kraftsenteret blir redigert fra Bergen.
Et funn av ben og redskaper nord i Russland tyder på at det fantes neandertalere tusen kilometer lenger nord enn man tidligere har kjent til.
Holbergprisvinner Jürgen Kocka møter professorer fra blant annet Harvard og Université de Genève på Studentsenteret i juni.
“UiB gir Bergen kjempekrefter”, skriver forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland i et innlegg i Bergens Tidende 10. mai 2011.
For første gang er tannhelse en del av en europeisk helseundersøkelse. Et samarbeid mellom UiB og den offentlige tannhelsetjenesten skal sikre dataene.
Denne veka samlast klimaforskarar frå landa kring Østersjøen og Nordsjøen i Bergen for diskutere konsekvensar av klimaendringar i framtida.
Et absolutt skille mellom vitenskap og humanisme er meningsløst, mener Espen Stueland. I dag disputerer han med en avhandling om disseksjonslitteratur.
I Norge har tradisjonen med ”politiserende embetsmenn” stått sterkt. Nå er juristene på veg tilbake, mener Rune Slagstad. På fredag kommer han til UiB for å holde foredrag.