Nyhetsarkiv for Aktuelt

Å skille mellom den private og offentlige rollen i bruken av sosiale medier blir stadig vanskeligere. Tenker vi på hvem vi skriver til?
Hordaland fylkeskommune skal ikke overta driftsansvaret for Odontologisk universitetsklinikk. Dette og mer ble bestemt på universitetsstyremøtet 29. september.
Museet endrer navn til Universitetsmuseet i Bergen.
Selv om forsøksdyr fremdeles er viktig i jakten på kreftgåten og løsning av andre medisinske utfordringer, finnes det ofte andre gode alternativer.
Flere nye arenaer og fint vær sørget for mange engasjerte publikummere i helgen.
Marte Jürgensen fra Senter for internasjonal helse vant fredag den lokale finalen i Forsker Grand Prix.
Elaine Scarry vil bruke det vakre som redskap i kampen mot det destruktive. Spesielt er hun bekymret for trusselen som atomvåpen utgjør.
Forskingsdagane sørger for at Bergen vert ein forskingsby.
Nordmenn er blitt mer skeptiske til antiterrortiltak etter 22. juli. Det viser en ny undersøkelse utført på oppdrag fra UiB-forskere.
På oppdrag fra WHO og med bidrag fra UiB-forskere ble en internasjonal deklarasjon om forebygging av kroniske livsstilssykdommer vedtatt i sommer. Denne uken tas temaet opp på FNs toppledermøte.
Mandag 19. september underskrev Universitetet i Bergen og seks andre fastlandsuniversiteter en ny samarbeidsavtale med Universitetssenteret på Svalbard (UNIS). Kunnskapsminister Tora Aasland var til stede ved signeringen.
Det er mange måtar å lære om vitskap og forsking. Elevane ved Krohnengen skole har lært om kjemi både ved å bake kake og besøka kjemilaben på UiB.
Kortfilmen "Sukkertoppen", laget av studenter ved Film og TV-produksjon på UiB, stakk av med pris på stor amerikansk filmfestival.
Forsvarsminister Grete Faremo, politikere, forskere og kjente mediepersonligheter møtes til debatt om “Kampen mot terror” under årets SamPol-konferanse 21.-22 september.
UH Nett Vests iøynefallende stand vakte oppsikt på konferanse i København og tiltrakk seg tusenvis av besøkende.
Håkonshallen ble bygget for 750 år siden som en del av kong Håkons nasjonsbyggingsprosjekt. Her bidrar internasjonale forskere med sine blikk på jubilanten.
Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) inviterer til internasjonal uke med en rekke arrangementer fra 19. – 23. september.
Joe Sacco, kjent for sine grafiske reportasjer i grenselandet mellom tegneserie og journalistikk, kommer til Bergen neste uke.