Nyhetsarkiv for Aktuelt

Fagkritisk dag er ein akademisk tradisjon ved Universitetet i Bergen der studentane ser med eit kritisk auge på sitt eige fag.
Det finst inga oppskrift på korleis dei som opplevde Utøya-massakren vil reagera. Ein bør formidla håp og oppmuntring til dei som vart ramma, meiner UiB-forskar.
UiB er universitetet i Norge hvor færrest studenter stryker på eksamen. Det viser ferske tall fra Database for statistikk om høyere utdanning (DBH).
Universitetsaulaen vil komme hele landsdelen til gode. Det var stemningen etter stormøtet på Grand om Museumsprosjektet 2014.
Det er ikkje alltid like lett å velja etter endt utdanning. Dei framtidige biologane inviterte det som kan verta deira framtidige arbeidsgjevarar på besøk.
Direktør ved Universitetsmuseet, professor Christoffer Schander, er død, etter kort tids sykdom. Hans entusiasme og innsats var viktig i museumsprosjektet.
En ny bølge filmskapere virker å bli fornøyde først når kinopublikummet vender øynene bort i avsky. Hvordan skal vi forstå det siste tiårets kunstfilmer?
Kvalitet i utdanningen og mer utveksling. Det er målene for utdanningen ved UiB i 2012.
Universitetsstyret vedtok å fortsette ordningen med valgt rektor og ledelse ved UiB.
Den nye aulaen i Universitetsmuseet skal stå klar til nasjonaldagen i 2014. UiB inviterer Bergen til dialogmøte om prosjektet 22. februar.
Skal menneskerettighetene grunnlovsfestes? Dette er blant spørsmålene som skal diskuteres når forskere og politikere samles til grunnlovssymposium ved UiB denne uken.
Hva kan forskere fra et lite land gjøre med klimaendringer, fattigdom og global helse? Klodens store utfordringer er den røde tråden i Christiekonferansen 2012.
UiB si markering av Darwin-dagen ser nærare på dei store linene i historia.
Tre arkiv frå UiB sine samlingar er tekne inn i registeret over Noregs dokumentarv, eit nasjonalt register som skal ta vare på og synleggjera unik og uerstatteleg dokumentarv.
I år ville Charles Dickens ha fylt 200 år. Universitetsbiblioteket har en av nordens flotteste samlinger etter forfatteren.
Har du lurt på hva skolelærere gjør på planleggingsdagen? En gang i året er de på faglig-pedagogisk dag på Universitetet i Bergen.
Senter for internasjonal helse er blant verdens mest innflytelsesrike tankesmier, ifølge internasjonal rankingliste.