Nyhetsarkiv for Aktuelt

Les Sigmund Grønmos oppfordring til den nye kunnskapsministeren her.
Institutt for informatikk ved UiB er best i landet, og er på visse område internasjonalt leiande, meiner ein internasjonal ekspertkomité.
Manuel Castells tildeles Holbergs internasjonale minnepris 2012. Sara Binzer Hobolt ved University of Oxford tildeles Nils Klim-prisen 2012.
Rensingen av hvalskjelettene er overstått, og 20. april åpner hvalsalen på Universitetsmuseet for publikum igjen.
UiB vil tilrettelegge studietilbudet og eksamen for studenter i forbindelse med den forestående rettssaken etter terrorhandlingene 22. juli 2011.
Lek med tall, roboter og en velsmakende pizzalunsj var noen av postene på programmet da Institutt for informatikk fikk besøk av nysgjerrige ungdomsskoleelever.
Tora Aasland slutter som forsknings- og høyere utdanningsminister. Sigmund Grønmo, rektor ved Universitetet i Bergen, beklager Aaslands avgang.
Christiekonferansen viser fram den beste og viktigaste forskinga ved UiB. Det matematisk-naturvitskaplege fakultet satsar på energi.
Forskarar ved Haukeland universitetssjukehus og Universitetet i Bergen har identifisert ein tidlegare ukjend genfeil hos menneskje med kronisk diare.
De fleste har gjort minst én fortred, og vil helst se de små skapningene utryddet fra hus og hjem. Men fluen eksisterer ikke bare for å plage deg.
Maktforhold, verdiskaping og fornuft i marin sektor. Det er tema for Helixkonferansen, som foregår ved UiB 22. og 23. mars.
I år er det 150 år siden Vilhelm Bjerknes ble født. Han var opphavsmann til den moderne meteorologi, en av Norges største vitenskapelige suksesshistorier. Se utdrag fra dokumentarfilmen ”Værets ansikt”.
Gudmund Hernes' tale på stormøtet om ny universitetsaula 22. februar 2012.
Årets to Meltzerprisar til yngre forskarar prisar forsking med stor tyding for framtida. Prisen for framifrå forskingsformidling går til ein professor med stort engasjement og ei kunstnarleg tilnærming.
Med historie tilbake til 1912 er Gades institutt en viktig del av både bergens- og medisinhistorien. Opplev instituttets historie på den nye nettportalen.
Mange kriminalsaker der barn og unge er involvert blir løyst med såkalla Restorative Justice, eller forsoningsjustis. No kan eit nytt lovforslag for ungdomsstraff opne for bruk av Restorative Justice i meir alvorlege saker enn i dag.