Hjem
Aktuelt

Nyhetsarkiv for Aktuelt

Forskarar frå UiB publiserer stadig fleire artiklar i dei mest anerkjente vitskaplege kanalane.
Denne detektoren skal skytast opp i bane rundt jorda. Der skal han utføre ei heilt spesiell oppgåve. Sjå video!
- Samfunnsvitenskapens rolle i vår tid er særdeles viktig, sier Manuel Castells. 6. juni mottok han Holbergprisen. Prisen ble markert med en rekke ulike arrangement fra 4. ­til 7. juni.
Det er nå klart at UiB får 40 av de nye studieplassene regjeringen opprettet i revidert statsbudsjett.
Quentin Skinner har prega generasjonar av forskarar og bidratt til dagens politiske samfunnsdebatt. 30. mai føreles han ved UiB.
Du vert glad og lett til sinns når fuglane vekker deg med vakkert fugle­kvitter ein vårmorgon. Men fuglesongen er eigentleg sjekketriks, sjølvskryt og ypping til bråk.
UiB bidrar med både konserter og kunnskap på Festspillene i Bergen, som foregår fra 23. mai til 6. juni.
Kan noe være så populært at det er under kunsthistoriens verdighet? En ny doktorgrad om religiøse bilder sier det ikke bør være slik.
Fire forskningsmiljøer ved UiB går videre til andre runde om å få bli Senter for fremragende forskning (SFF) fra 2013.
Universitetet i Bergen får ingen bevilgning til den nye aulaen i forslaget til revidert nasjonalbudsjett. Det betyr at planene om en storslått markering av grunnlovsjubileet i Bergen ikke kan gjennomføres.
Universitetet i Bergen er en viktig del av planene når Media City Bergen planlegges. Medieklyngen skal samle tunge aktører i media, næringsliv og utdanning i regionen.
En nasjonal konferanse skal den 14. mai prøve å svare på spørsmålet: "Hva er kvalitet i utdanning?" Konferansen sendes direkte på nettet.
Forskingsrådet vil ha debatt om den frie prosjektstøtta. Rektor Sigmund Grønmo meiner auka rammer vil føra til meir originale idear og at yngre talent får blomstra.
Jan Reinert Karlsen fekk nesten ein allergisk reaksjon då han vart spurt om å jobbe med dannelse. Så oppdaga han at dannelse er så mykje meir enn klaver og fin konversasjon.