Nyhetsarkiv for Aktuelt

Fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud lærte av universitetets gode lærlingepraksis.
UiB kjem til å utdanna tusen personar med doktorgrad dei neste fire åra. Fleire enn før får jobb utanfor akademia.
Forskaren Saket Saurabh får eit ERC Starting Grant på 13 millionar. Han vel Institutt for informatikk ved UiB når han skal etablera ei forskargruppe.
Den planlagte aulaen i universitetsmuseet vil være viktig både for studentorganisasjoner, undervisning og læringsmiljøet ved UiB. Nå arbeider rektor for oppstartbevilgning i statsbudsjettet for 2013.
På Bergen Summer Research School er en rekke av foredragene åpne for alle interesserte. Sommerskolen arrangeres for femte år på rad og finner sted onsdag til fredag denne uken.
For mange gir jobben mening i hverdagen. For noen fører jobben til dårlig helse.
– Ti år med kinesiske investeringer har bidratt til større økonomisk vekst i deler av Afrika enn førti år med vestlig bistand, sier Hans Jørgen Gåsemyr.
Samfunnsvitenskapene må hjelpe dem som har mot til å forestille seg en bedre verden, og som er villige til å kjempe for den. Det sa holbergprisvinner Manuel Castells i sin takketale.
Universitetet i Bergen (UiB) har nyleg signert ein kontrakt med Oljeindustriens Landsforbund (OLF). Kontrakten kan vera verd over 60 millionar kroner.
Gatekunstneren Jaz fra Argentina står bak det nye kunstverket på universitetsområdet. – En surrealistisk og figurativ tilnærming, oppsummerer leder for Estetisk utvalg, Siri Meyer.
Fra høsten 2013 utvider UiB studietilbudet i kinesisk språk. – Det er en sterkt økende interesse blant studentene for dette, sier rektor Sigmund Grønmo.
Forskarar frå UiB publiserer stadig fleire artiklar i dei mest anerkjente vitskaplege kanalane.