Hjem
Aktuelt

Nyhetsarkiv for Aktuelt

Arbeidet med neste års Christiekonferanse er i gang. Programkomiteen har fått nye medlemmer og nye perspektiv.
Søren Falch og Sigurd Falchs seniorpris går i år til professor Lars Birger Engesæter ved Institutt for kirurgiske fag.
På Bjerknessenteret for klimaforsking jobbar over 100 forskarar med å utforska klimaet – i fortid, notid og framtid. Senteret sitt tiårsjubileum blir markert 3.-6. september.
Den høythengende Kavliprisen gis til forskere som har gjort betydningsfulle oppdagelser på sine felt. Prisen ble markert på UiB 5. og 6. september.
De første kvinnene som gikk på universitetet, studerte fag som matematikk, fysikk og geologi. Andre fag ble oppfattet som ukvinnelige.
Aldri før har så mange tatt doktorgraden ved Universitetet som i vårsemesteret 2012. I tillegg får hvert fakultet sin æresdoktor.
Christos Papadimitriou, informatikkprofessor ved Berkeley og forfatter av tegneserien Logicomix, besøkte UiB fredag 24. august.
Det er ingen forskjeller mellom menn og kvinners potensial og ambisjoner, sier forsker og forfatter Cordelia Fine. Likevel er det vanskelig for akademia å oppnå en kjønnsbalanse.
Jill Walker Rettberg har ansvaret for å samle de opptil 40.000 alumnene ved Universitetet i Bergen.
Globalisering er milliardbutikk. Thomas Pogge vil bruke noe av rikdommen til å utrydde klodens fattigdom. Engasjementet hans smitter. Men klarer han å smitte makteliten?
Onsdag opna det nye Odontologibygget ved Universitetet i Bergen. Det 15 000 kvadratmeter store bygget vil verta viktig for både forsking og den nasjonale tannhelsetenesta.
Tore Eikeland ble hedret med en minneplate ved Universitetet i Bergen.
Talerne hadde et samlet budskap til studentene ved åpningen av det akademiske året på Muséplass: Still spørsmål, vær kritiske, og skap uro.
Universitetet i Bergen setter ny rekord med 715 utenlandske studenter i høst. Studentene ønskes velkommen med et fire dagers lynkurs i hvordan å være bergensstudent.