Nyhetsarkiv for Aktuelt

Universitetsstyret vil arbeide for å sikre at fadderuken blir en positiv opplevelse for alle.
Nygårdsgaten er gaten som døde og gjenoppstod. Det gamle arbeiderstrøket har gitt rom for en ny arbeiderklasse hvor ingen lenger drar i samme ­retning.
Det karakteristiske norske viddelandskapet er etter geologiske forhold ungt, ifølge forskning gjort ved UiB.
Ungdom er ofte de første som blir rammet når de økonomiske pilene peker nedover. Men optimismen til de unge klarer ingen finanskrise å knekke.
Morgenbladet har kåret landets beste unge forskere. Torsdag 20. september presenterer de det viktigste ubesvarte spørsmålet på eget felt.
Historia er full av økonomiske kriser vi kan lære lite av.
Gerhard Armauer Hansen si lepraforsking har tydd mykje for mange. No vert arven etter den bergenske legen markert ved UiB.
Tusenvis av barn og voksne besøkte Forskningstorget på Festplassen.
Universitetet i Bergen er på 64. plass i verden når det kommer til siteringer per ansatt, viser QS World University Rankings.
Utveksling av forskere og videre utvikling av klimaekspertise i utviklingsland, er noe av det den nye samarbeidsavtalen mellom Bjerknessenteret og den amerikanske forskningsbastionen NCAR betyr.
Det er ti år sidan Bjerknessenteret vart ein SFF (Senter for fremragende forskning).
Jonas Gahr Støre kommer for å diskutere nordområdepolitikk med europeiske toppforskere når Universitetet i Bergen er vertskap for Det europeiske vitenskapsakademis årlige møte.
En god forsker stiller det samme spørsmålet som barn, sa Thomas Gjesteland i sin tale på vegne av de nye doktorene. 31. august ble de hyllet i Håkonshallen.
Onsdag 5. september møtes 450 statsvitere fra hele Europa i Bergen for å diskutere problemstillinger som er blitt særlig aktuelle etter 22. juli-kommisjonens rapport.