Nyhetsarkiv for Aktuelt

Innlegg fra rektor Sigmund Grønmo.
Den norsk-amerikanske forfatteren Siri Hustvedt kom til UiB for å diskutere personlighet med universitetets fremste hjerneforskere.
– Hver og en av dere er en berikelse for universitetet vårt, sa rektor under doktorpromosjonen i Håkonshallen. Under seremonien ble de 107 doktorene som disputerte i høstsemesteret hedret.
Treåringen har økt risiko for emosjonelle vansker dersom far hadde psykiske plager under svangerskapet.
Den nye museumsdirektøren Henrik von Achen har bakgrunn i religiøs kunst. Han ser arbeidet til Universitetsmuseet som en treenighet.
Norske høyfjellsplatåer er flere hundre millioner år yngre enn antatt, viser forskning ved Institutt for geovitenskap. Studien havnet på forsiden av Nature.
Ny, lovende genterapi mot hjernekreft skal testes på mennesker for første gang.
Et nytt servicesenter skal gi utenlandske ansatte ved UiB praktiske råd i møtet med det norske samfunnet. Senteret åpnet 23. januar 2013.
Professor Terje Tvedt har forsket på Nilen i 30 år. Han setter punktum med et storverk som får kritikerne til å applaudere.
Kvinnene utgjorde 53 prosent av fjorårets doktorer ved UiB. – At kvinnene er i flertall tror jeg vil bli en trend fremover, sier rektor Sigmund Grønmo.
Rustne akademiske strukturer hindrer bærekraftig utvikling. Det mener lederen av Hemil-senteret. Nå skal han få fagene til snakke sammen med midler fra World Wide Universities Network.
Når de psykiatriske diagnosetersklene senkes blir det normale til slutt like uopp­nåelig som supermodellen på catwalken, ifølge filosof Lars Fredrik Svendsen.
Undervisning, eksamen og pensum får nye, digitale muligheter på Universitetet i Bergen.