Nyhetsarkiv for Aktuelt

– Vi har rett til å vite hva som skjer i verden, og engelskkunnskaper er ikke nok. Studentene våre kan hjelpe, sier Shabo Talay, professor i arabisk
Studentersamfunnet i Bergen, Bergens Tidende og Universitetet i Bergen inviterer studenter til skrivekonkurranse i forbindelse med Christiekonferansen 2013.
UiB arrangerer nordisk stormøte for å kartlegge havbunnens bevegelser under Arktis.
Tobakksplantene har til nå gjort mer skade enn gagn. I fremtiden kan de redde liv som vaksine.
En forskningsgruppe ved Sars-senteret i Bergen har kastet nytt lys over hodets evolusjonære opphav.
Universitetsstyret vedtok å vurdere fadderukens lengde. I tillegg skal fadderne få bedre opplæring.
Smarttelefoner åpner nye muligheter for hjerneforskningen. En ny UiB-studie vekker internasjonal oppmerksomhet.
Foreldra kan være både løysinga og problemet når eit barn slit med psykiske helseproblem.
Fremtiden til fadderuken skal opp til vurdering i universitetsstyret 14. februar.
Fra jakten på Erik den Rødes badetemperatur til ekspedisjoner i Dronning Mauds land. Innfallsvinklene var mange da Institutt for geovitenskap viste frem relevant forskning for oljenæringen og andre samarbeidspartnere.
Kristin Clemet, Erna Solberg og Martin Kolberg er blant innlederne. Fra ulike perspektiver skal de snakke om hva kunnskap betyr for velferden vår.
UiB kan få rundt 70 millioner kroner til unge forskertalenter gjennom nytt fellesløft.
Det er særlig profesjonsstudier, som juss og psykologi, som interesserer potensielle UiB- studenter.
Universitetet i Bergen går sammen med mediemiljøet i Bergen om å etablere Nordens første MediaCity til 2016.
Torsdag 7. februar åpner det nyrestaurerte bygget. - Det vil gi langt bedre fasiliteter for studentene våre, sier Nina Langeland, dekan for Det medisinsk-odontologiske fakultet.
Fredag 8. februar arrangeres et dialogmøte ved UiB, der Forskningsrådet ber om innspill til ny strategi for norsk polarforskning.
UiB-forskning slår hull på myten om at det var rottene som spredte svartedauden. Trolig hadde menneskene selv skylden.
Faglig-pedagogisk dag inviterer lærere fra hele Vestlandet til rundt 80 ulike forelesninger på universitetet.