Hjem
Aktuelt

Nyhetsarkiv for Aktuelt

Universitetet i Bergens nye rektor forteller om digital utdanning, satsing på klima og fornybar energi – og om fluefiske.
En dyreart som kun består av hunner, og som er helt uten seksualitet – kan det være sant? Før første gang har forskere bevist at hjuldyret Bdelloid er en slik art.
6950 søkere får nå tilbud om studieplass ved UiB. Mange søkere har ikke fått tilbud. Det er særlig jus, psykologi, medisin og samfunnsøkonomi som er ettertraktet blant søkerne.
Kunnskapsdepartementet har gitt innsyn i universitetsdirektørens resultatvurdering.
Prinsesse Chulabhorn av Thailand underskrev samarbeidsavtale mellom Chulabhorn Research Institute og UiB.
Når Lystgården flyttes fra Flesland, skal den gi rom til publikum og undervisning i Botanisk hage på Milde.
Klarer du å formidle vitenskap på en interessant og forståelig måte? Da bør du være med i Forskningsdagenes kronikk-konkurranse for studenter.
Finland har halvparten så mange svake elever som Norge i lesing takket være tidlig kartlegging og spesialundervisning. UiB-forskning bekrefter at forebygging nytter.
Flere titalls millioner fra NORHED gir UiB muligheten til å være med i 11 samarbeidsprosjekt med universitet i utviklingsland.
Performancegruppen har blitt utskjelt og fengslet av russiske myndigheter. Nå har UiB-forsker oversatt tekstene deres for å forstå samfunnsendringene i nabolandet.
1. august går Sigmund Grønmo av etter åtte år som rektor ved UiB. Reformkritikk og verdigrunnlag har vært viktige forutsetninger for universitetets fremgang i perioden, mener han.
I løpet av sommeren kan studentledere i fadderuken ta faddersertifikat for å ta best mulig vare på nye studenter.